VOĐA VAGNERA ODBIO DA POTPIŠE BILO KAKVE UGOVORE SA KREMLJOM: Pala KLJUČNA ODLUKA, tiče se UKRAJINE!
Jevgenij Prigožin, vođa Vagner grupe, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky, AP Photo Vadim Ghirda AP, Wikipedia

DRAMA

VOĐA VAGNERA ODBIO DA POTPIŠE BILO KAKVE UGOVORE SA KREMLJOM: Pala KLJUČNA ODLUKA, tiče se UKRAJINE!

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozeo Borelj je uoči samita lidera EU u Briselu rekao da izgleda da ruski predsednik Vladimir Putin "nije jedini šef u gradu i da je izgubio monopol sile"

Objavljeno:

Vlasnik paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin odbio je da potpiše bilo kakve ugovore sa Kremljom, izjavio je danas predsednik Odbora za odbranu ruskog parlamenta Andrej Kartapolov, uz tvrdnju da se pripadnici te organizacije više neće boriti u Ukrajini.

Prigožinu je i pre pobune Vagnera 24. juna protiv ruskih vojnih vlasti rečeno da njegovi borci više neće učestvovati u ukrajinskom sukobu, navodi RIA Novosti.

Više poslanika ruskog parlamenta je izjavilo da će Vagneru biti uskraćeno finansiranje ukoliko borci te organizacije ne potpišu ugovore sa Ministarstvom odbrane.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Elena Kopylova / Sputnik / Profimedia

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj je uoči samita lidera EU u Briselu rekao da izgleda da ruski predsednik Vladimir Putin "nije jedini šef u gradu i da je izgubio monopol sile".

Bonus video:

01:49

UKRAJINCI SU NAMAMILI VAGNER GRUPU U KLEŠTA, SADA IH SAMO MELJU! Sagovornici Kurir TV: Kupe vreme dok ne dobiju oružje sa Zapada

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.