LUKAŠENKO PREDLOŽIO ZANIMLJIV SAVEZ SA SEVERNOM KOREJOM: Evo šta je Putin rekao na to
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin, Foto: Profimedia

saradnja rusije i belorusije

LUKAŠENKO PREDLOŽIO ZANIMLJIV SAVEZ SA SEVERNOM KOREJOM: Evo šta je Putin rekao na to

Lukašenko predložio Putinu trilateralnu saradnju sa Severnom Korejom

Objavljeno:

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko predložio je danas predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na sastanku u Sočiju da Moskva i Minsk uspostave trilateralnu saradnju sa Severnom Korejom.

On je izrazio zadovoljstvo zbog sastanka Putina i lidera Severne Koreje Kim Džong-una, objavila je beloruska državna novinska agencija Belta.

- Smatram da možemo da razmišljamo o trilateralnoj saradnji. Znam da su Korejci veoma zainteresovani za rad sa Rusijom. Mislim da će biti posla za Belorusiju, uzimajući u obzir postojeće probleme - izjavio je Lukašenko.

1 / 4 Foto: KCNA / UPI / Profimedia

"Rusija će razvijati saradnju sa Pjongjangom u okviru međunarodnog prava"

Rusija će razvijati saradnju sa Severnom Korejom u okviru međunarodnog prava, saopštio je danas Putin.

On je tokom razgovora sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom naglasio da je Severna Koreja sused Rusije, sa kojim mora da gradi dobrosusedske odnose, poštujući sve međunarodne norme, prenosi agencija RIA Novosti.

On je naglasio i da sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i severnokorejskog lidera Kim Džong Una nije senzacija, već tradicija.

1 / 4 Foto: Profimedia

Prethodno su ruski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un razgovarali na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti Rusije. Nakon pregovora u proširenom sastavu, održan je lični sastanak dvojice lidera.

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena saopštila je da je zabrinuta u vezi bilo kakve vrste potencijalne odbrambene saradnje između Rusije i Severne Koreje, i da ''neće oklevati'' da uvede dodatne sankcije Moskvi i Pjongjangu, ako dve zemlje zaključe nove sporazume o naoružanju.

Bonus video:

01:53

PUTIN SE SASTAO SA KIMOM NA KOSMODROMU: Čvrst stisak ruke i osmesi

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.