TURSKA ĆE IMATI KONAČNU REČ! Erdogan pokazao ZUBE, ratifikovaće kandidaturu Švedske za NATO, ali ima JEDAN USLOV
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Profimedia

OBEĆANJE JE OBEĆANJE

TURSKA ĆE IMATI KONAČNU REČ! Erdogan pokazao ZUBE, ratifikovaće kandidaturu Švedske za NATO, ali ima JEDAN USLOV

Redžep Tajip Erdogan je rekao da će turski parlament održati obećanje, ali je imao i jedan uslov za to

Objavljeno:

Turski parlament održaće obećanje i ratifikovati kandidaturu Švedske za NATO ako administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena omogući prodaju američkih aviona F-16 Ankari, saopštio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, prenose turski mediji.

Erdogan je, u obraćanju novinarima na povratku iz azerbejdžanske enklave Nahičivan, rekao da su ministar spoljnih poslova Hakan Fidan i američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarali o kandidaturi Švedske za članstvo u NATO-u prošle nedelje u Njujorku, prenosi Rojters.

Erdogan je naveo da američka administracija povezuje prodaju borbenih aviona F-16 Turskoj sa ratifikacijom kandidature Švedske od strane Ankare.

- Ako oni (SAD) održe svoja obećanja, naš parlament ce održati svoje obećanje. Turski parlament ce imati konačnu reč o članstvu Švedske u NATO-u - istakao je turski predsednik.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdoganfoto: Profimedia

Erdogan je najavio i da bi izraelski premijer Benjamin Netanijahu mogao da poseti Tursku u oktobru ili novembru, dodajući da ce uzvratiti posetu nakon toga, prenose turski mediji.

Netanjahu i Erdogan sastali su se prvi put prošle nedelje na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, u trenutku kada dve regionalne sile rade na poboljšanju dugo zategnutih odnosa.

Bonus video:

01:10

KO UPRAVLJA OVIM - UPRAVLJA SVETOM Pandurević o sastanku Turske i Rusije: Jasno je zbog čega je PUTIN BIO SRDAČAN, A ERDOGAN NE

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.