POČASTILA NAS JE VRELIM FOTKAMA, ALI OVAJ DETALJ NIKO NE ZNA: Ovo je PRAVO IME Ivanke Tramp, ostaćete ZATEČENI
Ivanka Tramp, Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

iznenadićete se...

POČASTILA NAS JE VRELIM FOTKAMA, ALI OVAJ DETALJ NIKO NE ZNA: Ovo je PRAVO IME Ivanke Tramp, ostaćete ZATEČENI

Ivanka Tramp je američka poslovna žena koja je drugorođeno dete Donalda Trampa, 45. predsednika Sjedinjenih Država i njegove prve supruge Ivane, kao i najstarije od dve ćerke rođene od njenog oca

Objavljeno:

Ćerka bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Ivanka, je ceo svet digla na noge svojim modnim izdanjima u poslednje vreme, a jedino što možeto da tvrdimo jeste da izgleda - savršeno.

Dok je obavljala visoku funkciju u administraciji svog oca, dok je bio na čelu Amerike, nije bilo moguće da je zamislimo u ovako "bezobraznim" odevnim kombinacijama.

Tako se, na slavlju u poznatom restoranu pojavila u suknji sa vrtoglavo dugačkim šlicem, koja je razotkrila njene vitke noge ali i čelične trbušnjake.

Nakon toga nas je obradovala još jednim smelim modnim izborom, kada je obukla minić vatreno crvene boje na zabavi u Majamiju. Za tu priliku je izabrala i sandale u istoj boji.

1 / 2 Foto: Printscreen/Instagram/Ivankatrump

Ali, ko je zapravo Ivanka Tramp?

Ivanka Tramp je američka poslovna žena koja je drugorođeno dete Donalda Trampa, 45. predsednika Sjedinjenih Država i njegove prve supruge Ivane, kao i najstarije od dve ćerke rođene od njenog oca.

Bila je viši savetnik u njegovoj administraciji, a takođe je bila i direktorka Kancelarije za ekonomske inicijative i preduzetništvo.

Takođe je bila izvršni potpredsednik njene porodične organizacije Tramp.

Počevši od marta 2017, Ivanka je napustila organizaciju da bi postala viši savetnik u predsedničkoj administraciji svog oca zajedno sa Džaredom Kušnerom.

Nakon što je izneta zabrinutost zbog etike da ona ima pristup poverljivom materijalu, a da nije pod istim ograničenjima kao federalni službenik, Ivanka je pristalada dobrovoljno podnese „obrasce za obelodanjivanje finansijskih podataka koji se zahtevaju od saveznih zaposlenih i da bude obavezan istim etičkim pravilima“.

Dok je služila u Beloj kući, nastavila je da vodi svoj posao brenda odeće do jula 2018. godine, što je takođe izazvalo etičke probleme, posebno sukobe interesa. Bila je deo predsednikovog najužeg kruga i pre nego što je postala službena službenica u njegovoj administraciji.

Ivanka Tramp
Ivanka Trampfoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Odrastanje i obrazovanje

Ivana Mari Tramp je rođena 30. oktobra 1981.godine na Menhetnu, u Njujorku, kao drugo dete i prva ćerka Donalda Trampa i njegove prve žene, češko-američke manekenke i profesionalne skijašice Ivane (rođene Zelničkova).

Njen otac, Donald Tramp ima nemačko i škotsko poreklo.

Veći deo svog života nosila je nadimak „Ivanka“, što je slovenski deminutivni oblik njenog imena Ivana.

Njeni roditelji su se razveli 1990. kada je imala devet godina.

Ima dva brata, Donalda mlađeg i Erika, polusestru Tifani i polubrata Barona.

Kada je kao tinejdžerka pohađala internat, počela je da se bavi modelingom „vikendom i raspustom, a apsolutno ne tokom školske godine“, govorila je njena pokojna majka Ivana.

U maju 1997. pojavila se na naslovnoj strani časopisa "Seventeen" koji je objavio priču o „slavnim mamama i kćerima“.

Nakon što je 2000. godine diplomirala na Choate-u, Ivanka je dve godine pohađala Univerzitet Džordžtaun pre nego što se prebacila na Univerzitet u Pensilvaniji, na kojem je diplomirala ekonomiju 2004. godine.

Bila je prvi jevrejski član prve porodice, preobratila se pre nego što se udala za svog muža, Džareda Kušnera, 2009. godine.

Ivanka Tramp
Ivanka Trampfoto: EPA/STRINGER

Karijera

Nakon što je diplomirala na Vortonu, nakratko je radila za "Forest City Ratner".

Kao izvršni potpredsednik za razvoj i akvizicije kompanije Trampove organizacije, bila je zadužena za širenje interesa kompanije u oblasti nekretnina na domaćem i globalnom nivou.

Zajedno sa ocem i braćom i sestrama, Donaldom mlađim i Erikom, Ivanka je upravljala svim oblastima platformi za upravljanje nekretninama i hotelima u kompaniji.

Učestvovala je u i Trampovim brendiranim projektima, uključujući procenu ugovora, planiranje pre razvoja, finansiranje, dizajn, izgradnju, prodaju i marketing.

Njen portfolio je uključivao veoma cenjene nekretnine Trampovih Hotela u Njujorku, kako u Central Parku, tako i u SoHou, Čikagu, Las Vegasu, Vaikiki Biču, Panami, Torontu, Majamiju, Vašingtonu, Rio de Žaneiru i Vankuveru.

U februaru 2012. godine predvodila je zahtev za predloge (RFP) sa GSA, što je rezultiralo konačnim odabirom Trampove organizacije za razvoj istorijske stare pošte (Vašington, DC).

Zatim je nadgledala pretvaranje istorijske zgrade u luksuzni hotel od 200 miliona dolara, koji je otvoren 2016. godine.

Trampova organizacija je takođe kupila "Doral Hotel & Spa" u blizini Majamija na Floridi, sada poznat kao "Trump National Doral".Ivanka je predvodila ovu akviziciju i nadgledala renoviranje imanja od 800 ari od 250 miliona dolara.

Ivanka Tramp
Ivanka Trampfoto: Profimedia

Ubrzo nakon što se pridružila Trampovoj organizaciji na izvršnoj poziciji, pokrenula je svoje linije nakita, cipela i odeće i pojavila se u reklamama koje su promovisale Trampovu organizaciju i njene proizvode.

Bila je predstavljena u publikacijama za žene i posebnim interesovanjima i na naslovnim stranama nekih, kao što su Harper's Bazaar, Forbes Life, Golf Magazine, Tovn & Countri i Vogue. Bila je predstavljena na naslovnoj strani časopisa "Stuff" u avgustu 2006. i ponovo u septembru 2007. godine.

2007. godine je osnovala partnerstvo sa "Dinamic Diamond Corp", kompanijom prodavca dijamanata Moše Laksa, kako bi kreirala liniju dijamantskog i zlatnog nakita koji se prodaje u njenoj prvoj vodećoj maloprodajnoj radnji na Menhetnu.

Kompaniju je zatvorila i odvojila se od svojih poslovnih veza u Trampovoj organizaciji nakon što se preselila u Vašington da služi kao viši savetnik u Beloj kući svog oca.

1 / 17 Foto: AP

Ivanka Tramp ima blizak odnos sa svojim ocem, koji joj je u nekoliko navrata javno izrazio svoje divljenje.

Sara Elison, koja je pisala za Vaniti Fair 2018. godine, naznačila je da je Ivanka Tramp član porodice za koju „izgleda da svi u porodici priznaju“ da je „omiljeno“ dete njenog oca. To su potvrdili i sami članovi porodice u intervjuu sa Barbarom Volters 2015. na televizijskoj mreži gde su braća i sestre okupljena i priznali ovo.

Prema rečima njene pokojne majke, Ivanka govori francuski i razume češki.

Veze i brak

Na koledžu, Ivanka je bila u skoro četvorogodišnjoj vezi sa Gregom Heršom.

Od 2001. do 2005. izlazila je sa Džejmsom „Bingo“ Gubelmanom.

Godine 2005. počela je da se zabavlja sa investitorom za nekretnine Džaredom Kušnerom, koga je upoznala preko zajedničkih prijatelja.

Par je raskinuo 2008. zbog prigovora Kušnerovih roditelja, ali su se ponovo okupili i venčali na jevrejskoj ceremoniji 25. oktobra 2009. godine.

Ivanka i Džared Kušner
Ivanka i Džared Kušnerfoto: Profimedia

Imaju troje dece: ćerku Arabelu Rouz, rođenu u julu 2011. godine, i sinove Džozefa Frederika i Teodora Džejmsa rođene u oktobru 2013. i martu 2016. godine.

U nastavku pogledajte prilog o Ivankinom ocu, Donaldu Trampu:

01:01

TRAMP JE OSVEDOČENI MRZITELJ MUSLIMANA M. Kostić: Obe strane polažu prava na božju pomoć U RATU, a od OVOGA NAJVIŠE STRAHUJU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.