KIM SE SPRDA SA SANKCIJAMA, PONIZIO UN ZA SVE PARE: Provozao se u BESNOJ MAŠINI, a svi se pitaju samo JEDNO (VIDEO)
Kim Džong Un, Foto: Handout / AFP / Profimedia

HIT

KIM SE SPRDA SA SANKCIJAMA, PONIZIO UN ZA SVE PARE: Provozao se u BESNOJ MAŠINI, a svi se pitaju samo JEDNO (VIDEO)

Severna Koreja je pod strogim sankcijama Ujedinjenih nacija više od decenije kako bi se suzbila eskalacija programa nuklearnog oružja i projektila ovog režima

Objavljeno:

Kim Džong Un, lider Severne Koreje, obnovio je svoj vozni park novim luksuznim automobilima, ponovo kršeći sankcije UN-a. Kim je prošlog meseca primećen kako se vozi u četiri nova strana vozila, uključujući 200.000 dolara vrednu blindiranu limuzinu Mercedes-Maybach S560, luksuzne terence Mercedes i Lexus i kombi Ford. U prošlosti je takođe viđen u Rolls-Royce Phantomu.

Nije poznato kako su vozila stigla do Severne Koreje, koja je pod strogim sankcijama Ujedinjenih nacija više od decenije kako bi se suzbila eskalacija programa nuklearnog oružja i projektila ovog režima. Međutim, režim ima dugogodišnju tradiciju krijumčarenja luksuznih predmeta, uključujući vrhunske satove, dizajnerske torbe, odeću i skup alkohol u kojem uživaju dinastija Kim i elite iz Pjongjanga.

Prošle sedmice japanska policija sprečila je pokušaj krijumčarenja Lexusa vrednog 70.000 dolara u Severnu Koreju preko Bangladeša. Policija je pretresla trgovca automobilima koji je navodno tvrdio da je Singapur konačno odredište vozila, kršeći japanski carinski zakon.

Poznato je da Kim ima sklonost prema skupim, upadljivim predmetima kao što su jahte i vodeni skuteri, kao i vrhunski automobili. Prošlog vikenda državni televizijski kanal KCTV emitovao je snimak Kima kako u svojoj novoj limuzini S650 stiže na Nacionalni skup majki, gde je držao govor.

Bonus video:

01:09

RUSIJA ZBOG SVOJIH MILIJARDERA IMA SREDSTAVA ZA RAT Šahrimanjan otkrila: Severna Koreja je OVO tražila zauzvrat od Rusije

(Espreso/ Mondo/ U.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.