"ČAK I AKO AMERIKA MOBILIŠE CEO SVET...": Upozorenje Huta uteruje STRAH U KOSTI, imali su samo JEDNO da kažu!
Crveno more, Foto: Danil Shamkin / Zuma Press / Profimedia

TENZIJE NE JENJAVAJU

"ČAK I AKO AMERIKA MOBILIŠE CEO SVET...": Upozorenje Huta uteruje STRAH U KOSTI, imali su samo JEDNO da kažu!

Britanska pomorska grupa izvestila je jutros o novom "incidentu" na ulazu u Crveno more za koji sumnja da je izazvan napadom Huta i da je u toku istraga

Objavljeno:

Jemenski pobunjenici Huti saopštili su danas da neće prestati da napadaju brodove u Crvenom moru niti promeniti stav o sukobu u Pojasu Gaze nakon najave SAD o formiranju koalicije za pomorsku odbranu.

Pregovarač Huta Mohamed Abdulsalam izjavio je da nema potrebe za formiranjem koalicije koju je najavio američki ministar odbrane Lojd Ostin jer su vode u blizini Jemena bezbedne za sve osim za izraelske brodove ili brodove koji plove ka Izraelu.

"Čak i ako Amerika uspe da mobiliše ceo svet, naše vojne operacije neće prestati… bez obzira na žrtve koje nas to košta“, napisao je visoki zvaničnik Huta Mohamed al-Buhaiti na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Američki ministar odbrane Lojd Ostin najavio je u ponedeljak formiranje koalicije u Crvenom moru s ciljem suprotstavljanja "neodgovornim napadima" jemenskih Huti pobunjenika na pomorski saobraćaj, a koja se sastoji od deset zemalja, uključujući Francusku i Veliku Britaniju.

Lojd Ostin
Lojd Ostin foto: Profimedia

Britanska pomorska grupa izvestila je jutros o novom "incidentu" na ulazu u Crveno more za koji sumnja da je izazvan napadom Huta i da je u toku istraga.

Agencija Ujedinjenog Kraljevstva za pomorske trgovinske operacije (UKMTO), koju vodi britanska Kraljevska mornarica, saopštila je jutros da brod koji putuje oko 90 milja severoistočno od Džibutija prijavio incident.

Bonus video:

02:20

IZRAEL MORA DA UBRZA OPERACIJU INAČE SE UKLJUČUJE SPONZOR?! Huti odlično opremljeni, jasno je KO stoji iza njihovog napada!

(Espreso/ Beta/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.