KO SU RODITELJI ZANOSNE MELANIJE? Otac joj DVE GODINE stariji od MUŽA, obogatio se u TITOVOJ JUGOSLAVIJI, a majka..
Melanija Tramp, Foto: EPA/HARISH TYAGI

KORENI ZANOSNE SLOVENKE

KO SU RODITELJI ZANOSNE MELANIJE? Otac joj DVE GODINE stariji od MUŽA, obogatio se u TITOVOJ JUGOSLAVIJI, a majka..

Viktor je bivši vozač i član Saveza komunista, a Amalija švalja u tekstilnom kombinatu

Objavljeno:

Bivši američki predsednik Donald Tramp (77) je od 2005. u braku sa suprugom Melanijom (53), s kojom ima 17-godišnjeg sina Barona.

Ko su roditelji Melanije Tramp?

Viktor (79) i Amalija Knavs (78), penzionisani Titovi samoupravljači. Viktor je bivši vozač i član Saveza komunista, a Amalija švalja u tekstilnom kombinatu, pisao je Telegram.

"Viktor je bio prilično uspešan u Jugoslaviji. To je drugačija vrsta uspeha nego ovde kod nas, ali bio je uspešan", govorio je o svom dve godine starijem tastu Donald Tramp pre nego što je postao predsednik.

Viktor i Amalija Knavs upoznali su se 1966. dok je ona radila u poljoprivrednom kombinatu u Sevnici, gde je kopala luk. Zahvaljujući suprugovim političkim vezama ubrzo je našla bolji posao.

Kad je Viktor prešao za vozača direktora "Jutranjke", sredio joj je posao u fabrici, koja je proizvodila odeću za decu. Radila je prvo kao švalja, ali je pokazala talenat za crtanje. Uskoro je počela da osmišljava dezene za tekstil. Kod kuće je šila za sebe i ćerke – Ines i mlađu Melaniju.

Roditelji Melanije Tramp
Roditelji Melanije Tramp foto: ALEX WONG / Getty images / Profimedia

Viktor je u socijalističkoj Sloveniji dobro zarađivao – dovoljno da kupi stan u Ljubljani u kome su Melanija i Ines živele dok su išle u srednju školu. U Sevnci je sagradio i kuću, gde se porodica preselila iz društvenog stana koji im je dala fabrika tekstila.

Porodična prijateljica procenila je za američke novine da je porodica Knavs bila "relativno dobrostojeća" za tadašnje jugoslovenske pojmove: odlazili su na godišnji odmor u Italiju, Francusku i Nemačku. Viktor je uvek vozio Mercedes.

Roditelji Melanije Tramp
Roditelji Melanije Tramp foto: JIM WATSON / AFP / Profimedia

"Nikad ga nećete videti ni u jednom drugom automobilu", rekle su komšije.

Viktor i Amalija Knavs naučili su svog unuka Barona maternjem jeziku, kojim barataju znatno bolje nego engleskim. Inače, roditelji Melanije Tramp su 2018. dobili američko državljanstvo.

Bonus video:

01:24

TRAMP OPTUŽEN JER SE PREDSTAVLJAO BOGATIJIM NEGO ŠTO JESTE?! Jelača: Ovo je najgori momenat za njega, a evo ZAŠTO je to radio

(Espreso/ Insider.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.