U JEKU NOVONASTALE DRAME, PUTIN PLANIRA PUT: Ovo će POTRESTI ZAPAD DO SRŽI, biće van sebe od BESA, a Amerika...
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN

NOVA DRAMA

U JEKU NOVONASTALE DRAME, PUTIN PLANIRA PUT: Ovo će POTRESTI ZAPAD DO SRŽI, biće van sebe od BESA, a Amerika...

U jeku optužbi da zvanični Pjongjang isporučuje Rusiji rakete i municiju, Vladimir Putin je izrazio spremnost da poseti Severnu Koreju

Objavljeno:

U nedelju je Severna Koreja saopštila da je ruski predsednik Vladimir Putin izrazio spremnost da poseti njihovu državu u bliskoj budućnosti, ali se konkretan datum ne pominje..

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje istaklo je Putinovu nameru za posetom nakon sastanaka severnokorejskog ministra spoljnih poslova Čoe Son Huija sa Putinom i ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom u Moskvi prošle nedelje.

Ministarstvo je u saopštenju, koje su objavili državni mediji, navelo da su dve zemlje pristale na dalju stratešku i taktičku saradnju sa Rusijom u cilju uspostavljanja "novog multipolarizovanog međunarodnog poretka", što se odnosi na njihove napore da izgrade jedinstveni front protiv Vašingtona.

Putin je već potvrdio svoju spremnost da poseti Pjongjang u pogodno vreme kada se satao sa sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom na ruskom Dalekom istoku u septembru.

Inače, severnokorejski lider je jedan od retkih koji otvoreno podržava Putinov rat protiv Ukrajine, prenosi pbs.org.

Vladimir Putin
Vladimir Putin foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

U jeku optužbi da zvanični Pjongjang isporučuje Rusiji rakete i municiju,Velika Britanija uputila je ekspertima UN satelitske fotografije koje prikazuju utovar ruskih brodova u severnokorejskoj luci, preneli su danas britanski mediji.

Velika Britanija je dostavila satelitske fotografije panelu eksperata UN u okviru pokušaja da se pokrene zvanična istraga o poslovima sa naoružanjem kojima se krše međunarodne sankcije, prenosi Gardijan.

Bonus video:

01:41

PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

(Espreso/ Telegraf/ A.Đ./ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.