"BOLEST NE PITA KOLIKO PARA IMATE...": Čuveni doktor do DETALJA o stanju Kejt Midlton, ubeđen da je nešto OZBILJNO
Kejt Midlton, Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

OSVRNUO SE I NA SVOJE ISKUSTVO

"BOLEST NE PITA KOLIKO PARA IMATE...": Čuveni doktor do DETALJA o stanju Kejt Midlton, ubeđen da je nešto OZBILJNO

Saopšteno je nakon toga da će buduća britanska kraljica raditi dok se bude oporavljala u Vindzoru, a svoj sud o njenom oporavku dao je i Dr Maks Pemberton

Objavljeno: 14:58h

Princeza od Velsa Kejt Midlton nalazi se od prošlog utorka u privatnoj londonskoj bolnici gde je podvrgnuta operaciji abdomena. Kako je saopštila Kensingtonska palata, procedura je uspešno obavljena, a nju čeka dva do tri meseca oporavka. Vest o njenom zdravstvenom problemu izazvao je čak i negativne komentare u kojima se ističe da supruga princa Vilijama ima drugačiji tretman od pacijenata u državnoj bolnici kao i da je "lenja" jer će dugo odmarati.

Saopšteno je nakon toga da će buduća britanska kraljica raditi dok se bude oporavljala u Vindzoru, a svoj sud o njenom oporavku dao je i Dr Maks Pemberton .

Kejt Midlton boraviće u bolnici do 14 dana.

"Jadna Kejt. Da, na mnogo načina ona ima pozlaćen život. Živi u palatama, okružena neprocenjivom umetnošću i ima sluge i pomoćnike. Lepa je, elegantna i ima novca... Ali zdravlje je izvrstan nivelator. Kada ste bolesni, ništa od toga zapravo nije važno. Dok je Palata uveravala ljude da je operacija abdomena bila zbog nekancerogenog problema, dvonedeljni prijem, čak i u privatnoj bolnici jeste neobičan. Stoga nije drsko pretpostaviti da se radi o nečemu sasvim ozbiljnom.

To je veliki stres za svakoga, a kamoli za majku troje dece. Kako je to užasna stvar!".

Nakon što je istakao da bolest ne pita koliko imate para odnosno da na zdravstvene probleme niko nije imun, objasnio je samu operaciju: "Operacija abdomena je ozbiljna. Naravno, uvek se nađe neko ko će vam reći kako je imao histerektomiju u pauzi za ručak ili kako im je slepo crevo uklonjeno dok su bili u školi".

Kejt Midlton
Kejt Midlton foto: Matt Crossick / PA Images / Profimedia

Naglasio je da je oporavak veoma bitan. "I ja sam nedavno imao operaciju abdomena - poput Kejt, u privatnoj bolnici i, gledajući unazad, voleo bih da sam shvatio koliko je složena bila moja operacija i odvojio vreme potrebno za oporavak.

Moja operacija bila je zbog kile, koja nije opasna po život - to je mesto gde deo creva vire kroz slabu tačku u trbušnim mišićima, do prepona, hirurg je ipak bio zabrinut da bi mogao da se ugušim.

Imao sam još jednu laproskopsku operaciju abdomena, pogrešno sam pretpostavio da će sam proces biti manji, bezopasniji. Radio sam na hirurgiji i stvarno je trebalo da znam bolje. Moj hirurg je pokušao da mi objasni da to jednostavno znači da će ožiljci biti mali, ali da je sama operacija ozbiljna, iako sam u bolnici bio dan ili dva. Ha! Kako sam odbacio njegova upozorenja!

Igrom slučaja moje komšije imale su slične operacije. Naleteo sam na jednog nedelju dana nakon što je bio otpušten iz bolnice i otišao je na trčanje. Koliko ozbiljno može da bude, pitao sam se. Narednog dana ću se pokrenuti (razmišljao je).

Kejt Midlton
Kejt Midlton foto: Andy Hooper / dmg media / Profimedia

Pogrešio sam.Operacija je uključivala diseciranje mišića od pupka do prepona, povlačenje ostalih creva nazad na mesto i ušivanje mrežice kako bi se zakrpile rupe. Bio sam tako siguran da ću biti u dobroj formi nakon operacije, dogovorio sam se sa prijateljima da se nađemo na ručku već naredni dan i rekao na poslu da ću obaviti nekoliko poziva i da mi treba samo nekoliko slobodnih dana pre nego što se vratim. Čim sam se probudio iz anestezije, shvatio sam da je to bila greška".

Usledile su komplikacije zbog kojih nije mogao da mokri, trebalo je šest nedelja da se bešika vrati u normalu. "Ali ono na šta nisam obraćao pažnju bili su bol, nelagodnost i preosetljivost, jedva sam hodao nedelju dana. A i kada sam to uradio, nelagoda je bila takva da nisam mogao da hodam uspravno. Tri nedelje samo morao da nosim široke trenerke, obično na poslu nosim elegantne pantalone".

Lekari su mu naredili odmor i pauziranje od teretane šest meseci. "Morao dam da obećam da ću tri nedelje odmarati kod kuće, i to sam i uradio, a kada sam se vratio na posao, iznenadio sam se koliko sam se umorno i slabo osećao".

Otkrio je da je komšija kog je sreo na trčanju nakon operacije, morao da se javi lekaru jer su mu šavovi popucali. Doktor je naglasio je opasno potceniti značaj oporavka, i onog fizičkog i onog mentalnog, u suprotnom raste rizik od komplikacija.

"Nadam se da će se Kejt brzo oporaviti, ali takođe se nadam da se neće vratiti svojim dužnostima dok ne bude dobro i spremna za to", prenosi Daily mail.

Bonus video:

03:08

BATA SPASOJEVIĆ PROGOVORIO O SVOM DETINJSTVU I ŽIVOTU Evo šta je rekao o Kejt Midlton i njenom stajlingu OTKRIO I SKIVENI TALENAT!

(Espreso/ Zena.blic/ Jelena Milenković/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.