NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZDRAVSTVENOM STANJU KRALJA ČARLSA NAKON OPERACIJE: Kamila ga ponovo posetila
Kralj Čarls, Foto: Profimedia

poznati detalji

NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZDRAVSTVENOM STANJU KRALJA ČARLSA NAKON OPERACIJE: Kamila ga ponovo posetila

Nakon otpuštanja sa kliniće moći će da se bavi određenim vladinim dokumentima

Objavljeno:

Britanski kralj Čarls III imao je prošlog petka operaciju zbog uvećane prostate. Hiruški zahvat obavljen je u istoj londonskoj bolnici gde se 16. januara Kejt Midlton podvrgla operaciji abdomena. Kraljica Kamila posetila je i danas supruga, sa osmehom na licu. Kako se oseća britanski monarh posle procedure i kako će proteći njegov oporavak?

Kralj Čarls neće obavljati službene dužnosti tokom mesec dana oporavka, danas protiče njegov drugi dan u londonskoj bolnici. Nakon otpuštanja sa kliniće moći će da se bavi određenim vladinim dokumentima.

Kralj Čarls
Kralj Čarlsfoto: Ian Vogler / MirrorPix / Profimedia

Ne zna se koliko dugo će Čarls biti u bolnici, pretpostavlja se da će ostati tokom vikenda. Kraljica Kamila izgledala je prilično raspoloženo dok je prilazila bolnici, u pratnji obezbeđenja. Ovo je njena treća poseta kralju otkako je primljen u bolnicu u petak ujutru.

Supruga britanskog monarha ljudima unutar londonske bolnice da je "kralj dobro nakon zahvata". Čarls je odvojio vreme kako bi posetio Kejt Midlton koja je 12 dana u bolnici.

Čarls i Kamila
Čarls i Kamilafoto: PA-EFE/CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / POOL

Glasnogovornik Bakingemske palate izjavio je da je kralj "primljen u londonsku bolnicu na planirano lečenje".

"Njegovo Visočanstvo želi da zahvali svima koji su poslali dobre želje tokom prošle nedelje i drago mu je d ase sazna njegova dijagnoza kako bi to imalo pozitivan uticaj na svest o javnom zdravlju".

Kralj se vratio u London iz Norfolka u četvrtak poslepodne spreman za zahvat nakon što je obavio nekoliko službenih obaveza iza kulisa, piše Daily mail.

Bakingemska palata je 16. januara saopštila da će kralj otići na operaciju, samo 90 minuta nakon što je Kensingtonska palata objavila saopštenje o operaciji Kejt Midlton. Desila se tako dupla kriza na dvoru jer će dvoje visokih članova morati da pauziraju od dužnosti, zajedno sa princom Vilijamom koji će takođe odložiti određene javne angažmane sve dok se princeza od Velsa ne ooporavi, kako bi brinuo o njoj i njihovoj deci. Oporavak supruge princa od Velsa trajaće od dva do tri meseca.

Bonus video:

03:42

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

(Espreso / BlicŽena / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.