OBJAVLJENI DETALJI BAJDENOVOG LEKARSKOG PREGLEDA: Evo šta su doktori utvrdili i da li može da ispunjava dužnosti
Džozef Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

JAVLJENO JE

OBJAVLJENI DETALJI BAJDENOVOG LEKARSKOG PREGLEDA: Evo šta su doktori utvrdili i da li može da ispunjava dužnosti

Bajden je ranije rekao da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden je i dalje u dobroj formi za obavljanje svoje dužnosti i sposoban da u potpunosti ispunjava sve odgovornosti bez izuzetka i bez prilagođavanja, navodi se u izveštaju lekara nakon godišnjeg sistematskog pregleda Bajdena u vojnoj bolnici "Volter Rid" u Merilendu.

U memorandumu koji je objavila pres služba Bele kuće, kaže se da je Bajden „zdrav, aktivan, robustan muškarac od 81 godinu, koji je i dalje sposoban da uspešno obavlja dužnosti predsednka, što se pored ostalog odnosi i na dužnosti šefa države i vrhovnog komandanta“.

Džo Bajden, Džozef Bajden
foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Bajdenov lekar Kevin O’Konor navodi u izveštaju „stabilna i dobro kontrolisana” medicinska stanja američkog predsednika, među kojima su „opstruktivna apneja u snu, sezonske alergije, spinalni artritis i senzorna periferna neuropatija stopala“.

„Predsednik se oseća dobro i ovogodišnji pregled nije ukazao na nove probleme. I dalje je sposoban za dužnost i u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja“, rekao je on, prenosi Independent.

Bajden je ranije rekao da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

On je po povratku u Belu kuću iz bolnice „Volter Rid“, u šali je rekao da doktori misle da „izgleda previše mlado“.

Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno“, rekao je Bajden.

Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bele kuće kada je reč o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izveštaja specijalnog tužioca Roberta Hura u kojem se, između ostalog, navodi da je američki predsednik „dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem“.

Bonus video: DETALJNA ANALIZA PREDSEDNIČKI IZBORA U AMERICI: Republikanci na iglama zbog Teksasa, BAJDEN U PREDNOSTI zbog ekonomskog momenta

10:19

DETALJNA ANALIZA PREDSEDNIČKI IZBORA U AMERICI: Republikanci na iglama zbog Teksasa, BAJDEN U PREDNOSTI zbog ekonomskog momenta

(Espreso/Agencije/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.