STOP SOROŠU! Mađarska uvodi zakon koji će se žestoko obrušiti na NVO organizacije!
Soroša optužili da je u Mađarsku doveo migrante, Foto: AP

opet je kriv za sve

STOP SOROŠU! Mađarska uvodi zakon koji će se žestoko obrušiti na NVO organizacije!

Soroša su unapred optužili da će pokušati da se meša u predstojeće izbore

Objavljeno:

Mađarska je predstavila novi zakon koji ima za cilj da smanji imigraciju u tu zemlju, ali i ograniči delovanje NGO organizacija koje se finansiraju iz inostranstva.

Zakon je nazvan "Stop Sorošu", a odnosi se na mađarskog milijardera i filantropa Džorža Soroša.

Ovaj akt ima tri glavna cilja: sve NGO organizacije koje "podržavaju ilegalnu imigraciju" moraju biti registrovane i dostaviti državi izveštaj o svim svojim aktivnostima. Zatim, za svaku inostranu finansijsku pomoć koju dobiju, NGO organizacije moraju platiti 25% poreza. Najzad, stranim državljanima i mađarskim aktivistima koji koji podržavaju ilegalnu imigraciju može se izreći zabrana ulaska u zemlju.

- Ako je Soroš učestvovao u takvim aktivnostima, tj. ako je organizovao ilegalnu imigraciju u zemlju, onda će se ova pravila primeniti protiv njega - rekao je predstavnik vlade Zoltan Kovač.

Konzervativna vlada Viktrora Orbana optužila je Soroša da je doveo migrante u Mađarsku i tako "ugrozio evropske vrednosti, demografiju i indetitet zemlje", kao i da će pokušati da se meša u predstojeće izbore.

Soroš se u 2015. godini, na početku migrantske krize, zalagao da "EU mora da primi bar milion tražilaca azila godišnje, i damora da podeli taj teret ravnomerno i pošteno između evropskih zemalja".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / RT.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.