Najveća enigma američkih predsedničkih izbora je ova žena! Osula je paljbu po Klintonovima i Trampu!
Foto: Reuter

poljuljava im tlo

Najveća enigma američkih predsedničkih izbora je ova žena! Osula je paljbu po Klintonovima i Trampu!

Iako su u fokusu medija kandidati Republikanske i Demokratske stranke, Donald Tramp i Hilari Klinton, iz senke pokušava da ih ugrozi Džil Stajn, kandidatkinja stranke Zelenih.
Objavljeno: 09:03h

Kada su u pitanju njeni protivkandidati, Stajnova nema lepo mišljenje ni o Klintonovoj ni o Trampu. Iako su mediji u Americi nakonjeniji bivšoj državnoj sekretarki, dok biznismena iz redova Republikanaca uglavnom oštro kritikuju, Stajnove ne pravi razliku između njih.

Kako kaže, "sve o čemu Tramp priča, a što je užasavajuće i za svaki prekor, Hilari je već uradila".

foto: Giphy

- Kada je reč o migrantima, ksenofobiji i huškanju, naučili smo da su Tramp i Republikanska stranka partija straha i mržnje, ali demokrate su partija deportacija, zatvaranja i noćnih racija. Noćne racije spovedene su protiv žena i dece koja su osetila nasilje koje je lično Hilari Klinton podržala tokom puča u Hondurasu - rekla je Stajnova i dodala da "Klintonova lično stvara nove izbeglice, a onda ih, kada dođu u SAD, ona i njena stranka kriminalizuju i vraćaju nazad".

foto: Fonetap/Reuters

Kada je reč o bezbednosti, ili "prst na na nuklearnom dugmetu" kako ona to zove, kandidatkinja Zelenih kaže da Tramp daje neodgovorne izjave, a Klintonova zagovara zabranu leta protiv "nukleanim oružjem naoružane Rusije", dok istovremno podstiče neprijateljstvo i netrpeljivost sa Rusijom okružujući je raketnim bazama i vojnicima.

- Kako bi se mi osećali da se ruske vojne snage gomilaju na granicama sa Kanadom i Meksikom? - pita Stajnova.

"Tramp je produkt ekonomske mizerije koju su stvorili Klintonovi"

Ništa manje nije oštra ni prema Trampu. Svog protivkandidata iz redova Republikanaca naziva produktom ekonomske mizerije, koja je američku radničku klasu učinila ranjivom i uplašenom, a time i podložnom na demagogiju koja se ogleda i u njegovom sloganu "Učinimo Ameriku velikom".

Za ekonomsku krizu, ipak krivi Klintonove.

- Dovesti još jednog Klintona u Belu kuću nije rešenje. To je i bio problem. To bi samo zapalilo vatru desničarkog ekstremizma - smatra Stajnova.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.