Izvinio se pa mogu da sednu: Erdogan stigao kod Putina! (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: Reuters

počeli razgovori

Izvinio se pa mogu da sednu: Erdogan stigao kod Putina! (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Erdogan je na početku sastanka rekao da će saradnja dve zemlje značajno doprineti rešavanju problema u regionu
Objavljeno: 14:39h

Povodom nedavnog pokušaja puča u Turskoj, Putin je rekao je Rusija uvek protiv svih nekonstruktivnih akcija.

Na sastanku je Putin otkrio i kako je reagovao posle pokušaja puča u Turskoj. - Ja sam bio jedan od prvih koji je pozvao predsednika i izrazio mu podršku za prevazilaženje unutarpolitičke krize vezane za puč. Želim da izrazim nadu da će pod vašim rukovodstvom turski narod prevazići i taj problem i da će red i zakonitost biti vraćeni - rekao je Putin.

foto: AP

On je podsetio da je među prvima pozvao Erdogana i izrazio podršku prevazilaženju krize nakon vojnog puča u Turskoj, a turski predsednik je rekao da ga je Putinov poziv obradovao.

- Nadam se da će turski narod pod vašim rukovodstvom prevazići krizu - rekao je Putin Erdoganu, prenosi Sputnjik.

Susret je postao moguć pošto se Erdogan u pismu izvinio Putinu za obaranje aviona i izrazio saučešće zbog pogobije jednog od pilota i porukom da Turska ne želi da kvari odnose sa Rusijom.

Kako prenosi agencija RIA Novosti, Putin i Erdogan će razmotriti mogućnost obnove čarter letova i izvoza turskih proizvoda u Rusiju, mogućnost rada turskih građevinskih kompanija u Rusiji, projekat gasovoda Turski tok i projekat izgradnje elektrane Akuju.

Moguće je da bude pokrenuto i pitanje isplate kompenzacije za oboreni avion. Putin i Erdogan će se posle susreta pridružiti predstavnicima turskih i ruskih poslovnih krugova. Do susreta dvojice lidera dolazi posle neuspelog pokušaj puča u Turskoj i u trenutku krize u odnosima između Turske i EU i pitanja izbeglica.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.