POČELO PREUZIMANJE VAUČERA OD 6.000 DINARA: Kako izgleda procedura i kako do kartice ako vaše dete ne ide u vrtić?
Vrtić, Foto: Printscreen/RTS

VAŽNO ZA RODITELJE

POČELO PREUZIMANJE VAUČERA OD 6.000 DINARA: Kako izgleda procedura i kako do kartice ako vaše dete ne ide u vrtić?

Ukoliko roditelji žele da kupe proizvod skuplji od iznosa vaučera, moći će na licu mesta u prodavnici da doplate

Objavljeno:

Prve poruke roditeljima da su novogodišnji vaučeri od 6.000 dinara stigli u škole i vrtiće i da mogu da dođu po njih, već su počele da stižu, a neki su ih i preuzeli.

- Iz vrtića "Terazije" na Starom gradu u koje ide moje dete, obavestili su nas juče preko viber grupe da su vaučeri stigli i da možemo da ih preuzmemo kod vaspitača. Bio je potreban samo potpis roditelja i to je to, to je cela procedura - kaže jedna mama iz Beograda koja je jutros preuzela vaučer.

- Značiće mi ovih 6.000 dinara taman da kupim nešto od zimske obuće za dete - kaže nam.

Druga majka koja ima dvoje dece kaže da joj je laknulo kada je saznala da će podela ipak biti pre nove godine. Za tih 12.000 dinara kupiće nešto od obuće ili odeće za zimu, a novac koji je ušedela potrošiće na ono čemu se deca inače najviše raduju, a ne kupuje tako često - igračke.

1 / 3 Foto: Promo

Spisak radnji

Poklon-vaučeri se mogu iskoristiti do 1. marta 2023. godine i to u sledećim radnjama: „Sport Vision”, „Sport Vision Kids”, „Sport Vision Outlet”, „Buzz”, „Run 'n More”, „Extra Sports”.

Iznos od 6.000 dinara nije neophodno potrošiti tokom jedne kupovine. Može se iskoristiti u datom roku za više kupovina koje ne prelaze vrednost poklon-vaučera, odnosno 6.000 dinara.

Ukoliko roditelji žele da kupe proizvod skuplji od iznosa vaučera, moći će na licu mesta u prodavnici da doplate, objavljeno je na sajtu Grada Beograda.

Poklon-vaučeri će najkasnije od 26. decembra biti dostupni u svim državnim i privatnim predškolskim ustanovama, kao i u državnim i privatnim osnovnim i srednjim školama, gde će građani moći da ih preuzmu.

Podsetimo, vaučere će dobiti sva beogradska deca i to od vrtićkog uzrasta do 19 godina. Dakle, sva maloletna lica, zatim učenici osnovnih i srednjih škola, zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole.

Vaučeri su obezbeđeni i za sve ljude koji u sistemu obrazovanja rade s našom decom, odnosno svim zaposlenima u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda, podsećaju iz Grada.

Šta ako vaše dete ne ide u vrtić

Deca koja pohađaju vrtić vaučere preuzimaju u vrtićima u kojima borave, a đaci u osnovnim, odnosno srednjim školama koje pohađaju.

Roditelji dece koja ne idu u vrtić vaučere će moći da preuzmu od 26. decembra u svojim opštinama na posebnim šalterima koji su opredeljeni za podelu poklon-vaučera.

Na uvid u opštinu biće potrebno da donesu ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu deteta. Nakon provere da dete zaista ne ide u vrtić, vaučere će dobiti na licu mesta.

Roditelji koji ne budu odmah preuzeli vaučere moći će to da učine do 15. februara u školama i vrtićima.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.