Šta radi srBska desnica na Fejsu? Slave Novu 7525. godinu i planiraju vaskrsenje Dušanovog carstva!
Foto: Facebook, Bojan Stojković, Obraz, Goran Davidović, Srbska čast, Srpski četnici

фејсбучење

Šta radi srBska desnica na Fejsu? Slave Novu 7525. godinu i planiraju vaskrsenje Dušanovog carstva!

Pošto verovatno niste nikada "zašli" na ove stranice, i surfovali ovim "internet dubinama", mi vam predstavljamo neke od najradikalnijih desničarskih organizacija kod nas i njihove prezentacije na Fejsbuku
Objavljeno: 11:27h

Zvanična ideologija „Obraza“ je bila svetosavlje. Njihovo delovanje karakteriše isticanje „tradicionalnih srpskih vrednosti“ („bogoljublje“, „rodoljublje“, „viteštvo“), uz izrazito diskriminatorski odnos prema raznim manjinskim društvenim grupama (etničkim, seksualnim, verskim). Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i Odbor za bezbednost Skupštine Vojvodine su 2005. godine okarakterisali Obraz kao klerofašističku organizaciju.

Tokom poslednjih godina, „obrazovci“ su nasilno sprečili održavanje većeg broja političkih, kulturnih, umetničkih i religijskih manifestacija sa čijim se sadržajem ne slažu. Neki analitičari smatraju da akcije Obraza imaju podršku Srpske pravoslavne crkve i jednog dela srpske političke elite.

Nakon sve učestalijih zahteva za zabranom ove organizacije, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Republičko javno tužilaštvo su septembra 2009. godine zvanično zatražili zabranu „Obraza“.Ustavni sud je u junu 2012. godine zabranio rad ove organizacije zbog kršenja ljudskih i manjinskih prava i izazivanje nacionalne i verske mržnje.

Ipak, posle zabrane, ova organizacija je ponovo registrovana kao nova i sa promenjenim nazivom — Srbski Obraz.

Zavetnici

Srpski sabor Zavetnici je politička organizacija, zvanično formirana na Sretenje, 15. februara 2012. godine u toku okupljanja na barikadama na Kosovu i Metohiji i pružanja podrške srpskom narodu da odbrani svoja ognjišta, Ustav naše države i ne dozvoli uspostavljanje granice između Srbije i njene južne pokrajine.

Najveći deo građana Srbije je čuo za ovu organizaciju prilikom kampanje na poslednjim parlamentarnim izborima, kada se proslavila Milica Đurđević, nosilac liste ove partije.

Zbog okolnosti u kojima je pokret nastao odabrano je ime „Zavetnici“ prema Kosovskom Zavetu, duhovnoj i istorijskoj vertikali srpskog naroda kroz vekove, koju su sledili naši najveći vladari i umovi.

Grb i obeležje Srpskog sabora Zavetnici označava jedinstvo duhovne i svetovne borbe za slobodu oličene u liku Belog Anđela i srednjevekovnog srpskog heroja i viteza Miloša Obilića. U središtu grba nalazi se štit iz perioda Nemanjićke Srbije, kao simbol jake, dostojanstvene i slobodarske države.

BONUS VIDEO:

Anketa: Pitali smo građane da li znaju da su banci dužni 986 evra

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.