Posle KOSOVA Espreso opet u tematskom vozu! OVOG PUTA ništa nije bilo isto, a DA LI SMO STIGLI DO KRANJE DESTINACIJE!? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

bez pompe, bez haosa

Posle KOSOVA Espreso opet u tematskom vozu! OVOG PUTA ništa nije bilo isto, a DA LI SMO STIGLI DO KRANJE DESTINACIJE!? (FOTO) (VIDEO)

Nema greške, voz je krenuo tačno u minut
Objavljeno: 22:44h

Putnici, oni koji redovno putuju na ovoj relaciji, već su se navikli na njegov izgled.

Enterijer i eksterijer, kako su nam rekli, prvi put ih nisu ostavili ravnodušnim, a svaki sledeći put se u njemu osećaju prijatno i pre svega - bezbedno.

foto: Filip Plavčić

- Sviđa mi se voz. Kako da mi se ne dopadne? Kosovo je bilo, jeste i ostaće srce Srbije i drago mi je što mogu da putujem vozom koji to i potvrđuje. Žao mi je što nije ušao na Kosovo, ali dobro, ko zna zašto je to dobro. Vršac je dobio novu liniju, imamo češće polaske ka Pančevu i Beogradu - eto, barem je neko profitirao - rekao je jedan od putnika za Espreso.

Čak iako je voz na ovoj liniji već duže od 10 dana, ima i onih koji su, baš kao i mi, prvi put kročili u njega - barem na ovoj relaciji. Koristili su priliku da fotografišu svaki kutak, svaku ikonu...

foto: Filip Plavčić

Put je trajao oko sat i po vremena, možda neki minut duže. Opušteni putnici mahom su dremali, ili pak čitali knjige, novine, časopise...One tenzije koja je postojala kad smo prvi put bili u ovom vozu - više nije bilo.

U jednom trenutku začula se sirena, a putnici su počeli da se pakuju. Voz je ovog puta stigao do krajnje destinacije.

Bez pompe, haosa, bombi, policije voz je stigao u Vršac. Putnici su se iskrcali, a mi smo sačekali polazak nazad za prestonicu...

foto: Filip Plavčić

I u Vršcu je bilo meštana koji su tog dana prvi put videli voz pa su, i uprkos kiši, došli do železničke stanice da bi ga fotografisali.

Povratak za Beograd prošao je isto kao i dolazak. Lagano, opušteno...voz je klizio šinama onim delom Srbije kojem nije bio namenjen.

Ovog puta misija je ispunjena. Stigli smo do kranje destinacije, bez pompe, onako kako prošlog puta nismo.

Incidenata nije bilo, a tematski voz je bezbedno stigao u svoje pristanište.

Našoj ekipi je laknulo, a meni, koja sam se u ovom vozu našla drugi put, verovatno najviše.

Kratak video snimak sa našeg putovanja možete pogledati ovde:

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Jelena MIlić

(Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.