MALI LAV JE DANAS BIO NA KONTROLI U TIRŠOVOJ: Mama Sonja otkrila kako je 2 nedelje nakon što je primio lek
Lav Teodorović, Foto: Instagram/Životzalava

primio je najskuplji lek

MALI LAV JE DANAS BIO NA KONTROLI U TIRŠOVOJ: Mama Sonja otkrila kako je 2 nedelje nakon što je primio lek

Lav je zbog svega boravio u Beogradu, a konačno su se sada vratili u Novi Sad

Objavljeno:

Dvogodišnji Lav Teodorović, prva SMA beba koja je u Srbiji primila najskuplji lek na svetu Zolgensmu, odlično se oporavlja posle primanja terapije, a današnja kontrola pokazala je da su rezultati zadovoljavajući i da se oseća dobro.

Kako je za Telegraf.rs rekla Lavova mama Sonja, oporavak teče odlično, a kod malog heroja, koji je ujedinio celu Srbiju, vidljivi su već i prvi pomaci nakon primanja genske terapije.

 Lav Teodorović
Lav Teodorovićfoto: Instagram/Životzalava

- Svi rezultati su za sada zadovoljavajući, on se oseća dobro i nastavlja se njegovo dalje praćenje- rekla je nakon današnje kontrole Lavova mama Sonja.

Lav je zbog svega boravio u Beogradu, a konačno su se sada vratili u Novi Sad, i sada je cela porodica Teodorović na okupu.

- Jednom nedeljno ćemo dolaziti u Beograd na kontrole. Presrećni smo, prezadovoljni, konačno svi na okupu - kaže mama malog borca.

- Već su vidljivi prvi znaci poboljšanja i ne mogu vam opisati našu sreću. Stabilniji je, jači je, uspeva da uradi stvari koje nije mogao pre - kaže nam Sonja.

Lav je Zolgensmu primio 23. avgusta na Univerzitetsko-dečijoj klinici u Beogradu, a već narednog dana bio je otpušten na kućno lečenje. Od tada je, kako nam kaže Sonja, u karantinu, kako bi oporavak tekao bez problema.

- Kod kuće smo, vežbamo, igramo se, volimo, mazimo. Lavova energija je sjajna i kad vidim koliko dobro je sve ovo podneo, koliko je motivisan da vežba kao da je i on da ima napretka, srce mi je puno. Kada nam vremenske prilike dozvoljavaju izađemo u park, bez kontakta sa drugim ljudima jer je sada bitno da Lav bude zaštićen od svakog virusa, prehlade... - rekla nam je ranije Sonja.

 Lav Teodorović
Lav Teodorovićfoto: Instagram/Životzalava

Nakon primanja terapije javile su se određene nuspojave, ali je Lav sve to herojski izneo.

- Lekari su nas pripremili na sve, tako da sam u svakom trenutku znala na šta treba da obratim pažnju, šta može da bude opasno, šta treba i mora da se pregrmi, i za sad je sve kako treba - otkriva nam Sonja.

Majka Lavica, koja je prethodnih meseci prošla ono što nijednom roditelju ne biste poželeli, kaže da je svesna da je pred Lavom i njihovom porodicom i dalje velika borba, ali da njegova energija i trud svima daju snagu.

- Kada vidite njega koliko je pozitivan, koliko se bori, to i suprugu i meni daje snagu za sve što nas čeka. Naš Lav je borac, oduvek je bio i takav će ostati, a mi kao porodica ćemo biti tu uz njega sve vreme - kaže mama Sonja koja je još jednom iskazala zahvalnost svim ljudima i državi Srbiji koji su pomogli da njen sin dobije najskuplji lek na svetu.

Dr Nikolić: Očekujemo jedan strelovit napredak

Dimitrije Nikolić, neurolog Dečje klinike u Tiršovoj rekao je danas da je on dobro i da njegovi roditelji primećuju napredak.

"Dakle, došlo je do potpunog normalizacije njegovih nalaza. U funkcionalnom smislu, roditelji uočavaju jedno poboljšanje kada je u pitanju uspravljanje, i generalno mi sada očekujemo jedan strelovit napredak u osvajanju tih motornih milja", rekao je neurolog Nikolić za RTS.

Bonus video: VIRUS ZAPADNOG NILA ĆE SE ŠIRITI, BOLEST SE JAVLJA BEZ SIMPTOMA Dr Milićević: Stariji i osobe s komorbiditetom su najugroženiji

03:32

VIRUS ZAPADNOG NILA ĆE SE ŠIRITI, BOLEST SE JAVLJA BEZ SIMPTOMA Dr Milićević: Stariji i osobe s komorbiditetom su najugroženiji

(Espreso/Telegraf/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.