MLADUNČE LAVA KOJE JE PRONAĐENO KOD SUBOTICE DOBILO IME: Nažalost, ANALIZE otkrile SUROVU ISTINU o NJENOM STANJU!
Lavica pronađena kod Subotice, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

PRIMA TERAPIJU I NAVIKAVA SE NA MESO

MLADUNČE LAVA KOJE JE PRONAĐENO KOD SUBOTICE DOBILO IME: Nažalost, ANALIZE otkrile SUROVU ISTINU o NJENOM STANJU!

Podsetimo, lavica je pronađena iznemogla i uplašena. Još nije poznato kako se našla na putu

Objavljeno:

Lavica koja je juče pronađena na Čantavirskom putu kod Subotice danas je dobila ime Kikica, kako su rekli iz Zoološkog vrta Palić gde joj je pružen dom.

"Na osnovu analize krvi, utvrđeno je da ženka lava ima upalu digestivnog trakta, a zatim je određena i terapiju. Problem je i atrofija mišića zadnjih nogu što ukazuje da osim što nije adekvatno hranjena, da nije imala ni uslove da se dovoljno kreće", kazali su iz Zoološkog vrta.

Lavica pronađena kod Subotice
Lavica pronađena kod Suboticefoto: Printscreen/Instagram 192_rs

Podsetimo, lavica je pronađena iznemogla i uplašena. Još nije poznato kako se našla na putu. Čim je pronađena, odmah je zbrinuta i noć je provela na sigurnom u Zoološkom vrtu na Paliću. "Kada je u četvrtak mala lavica doneta u Zoološki vrt na Paliću, nakon laboratorijskih nalaza i rentgena u veterinarskoj ambulanti u Subotici, bila je dehidrirana i izgladnela, a telesna temperature joj je bila niža nego što bi divlje mačke smele da imaju", kazali su.

Kako dodaju, dobila je infuziju, grejana je, dok su je danas već učili šta je meso. "Ali nažalost, mladunče staro svega nekoliko meseci, nije prepoznalo šta je meso, niti je ikada osetila ukus mesa i zato je sada uče na njenu prirodnu hranu", kažu u Zoološkom vrtu na Paliću.

Bonus video:

02:29

PALIĆ IMA NOVOG KRALJA! Evo kako sada izgleda i šta radi mladunče LAVA koga je policija PRONAŠLA U JENDOM STANU U SUBOTICI

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.