"SVAKI PETAK IZUZETAK" PONOVO ZVEZDA INTERNETA: Beograđanin već jednom PREKORIO Zagrepčane, ali ovo je HIT (VIDEO)
Leo Mujić, Foto: Printscreen/Index

LEO MUJIĆ

"SVAKI PETAK IZUZETAK" PONOVO ZVEZDA INTERNETA: Beograđanin već jednom PREKORIO Zagrepčane, ali ovo je HIT (VIDEO)

Leo Mujić je radio na koreografijama za mnoge institucija i pozorišta

Objavljeno:

Leo Mujić, Beograđanin koji je pre nekoliko godina postao popularan na internetu komentarišući za hrvatsku televiziju gužve na granicama, ponovo je zaludeo internet.

Leo je sada ponovno privukao pažnju kada je za Index komentarisao novu pešaku zonu, koju je oslikao svetski poznat street art umetnik Lunar na raskrsnici Preradovićeve i Masarikove.

Na pitanje novinara kako mu se sviđa mural, Leo je prvo objašnjavao da se mural slika na zidu, a da je ovo oslikani trotoar. Novinar je pokušao da "smekša situaciju", pitajući Lea da li bi trebalo da bude više grafita na putevima, gde je Leo ponovo poentirao, objašnjavajući šta je grafit...

Novinar je potom upitao Lea da li ima dovoljno umetnosti u Zagrebu, nakon čega je usledio "nokaut". Leo ga je upitao kad je poslednji put bio u teatru, nakon čega je nastao muk. Leo je potom upitao novinara da li ga prepoznaje, a nakon što je novinar odgovorio da ne zna ko je, usledilo je još jedna Leova maestralna govorancija.

Za sve one koji nisu prepoznali Lea, u pitanju je veoma poznati umetnik, koji je završio baletsku škole u Beogradu, gde je i rođen 1975. godine, a potom je otišao u Lozanu, gde se usavršavao na "École-Atelier Rudra Béjart".

Leo Mujić je radio na koreografijama za mnoge institucija i pozorišta, između ostalog i za Plesne akademije u Cirihu i Budimpešti, ali i za Berlinski državni balet, Slovensko narodno pozorište u Ljubljani i Mariboru, za latvijski nacionalni balet, plesni festival Jacob's Pillow u Masačusetsu...

Proslavio se koreografijom baleta Ana Karenjina u zagrebačkom HNK i koreografijom i režijom baleta Opasne veze na Dubrovačkim letnim igrama 2014. godine.

Leo Mujić
Leo Mujićfoto: Printscreen/Youtube/HRT

U riječkom HNK sa Mašom Kolar koreografirao je Pour homme et femme/Za muškarca i ženu (2014), a za isto pozorište radio je i nagrađene balete Šeherezadu (2015) i San ivanjske noći (2016), podseća Index.

Za balete Ana Karenjina (2014) i Gospoda Glembajevi (2017) u izvedbi Baleta zagrebačkoga HNK dobio je 2015. i 2017. Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju koreografiju.

Bonus video:

00:38

Beograd je četvrti najskuplji grad u Evropi po ceni stanova

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.