OVO JE SPISAK MESTA NA KOJIMA NEĆETE MOĆI DA ZAPALITE CIGARETU: Stiže Zakon o zabrani pušenja, ima 1 iznenađenje
Pušenje, Foto: Tamara Trajković

novo

OVO JE SPISAK MESTA NA KOJIMA NEĆETE MOĆI DA ZAPALITE CIGARETU: Stiže Zakon o zabrani pušenja, ima 1 iznenađenje

Ministarka Grujičić je nedavno izjavila i da čak 75 odsto građana podržava taj zakon

Objavljeno:

Danica Grujičić, ministarka zdravlja, gostujući u "Jutro na Blic" istakla je da bi Zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru trebalo da stupi na snagu od sledeće godine.

Ministarka Grujičić je navela i da je Zakon o zabrani pušenja spreman, samo je ostalo da prođe i ostala ministarstva. "Zakon treba da stupi na snagu sledeće godine. On je spreman, prošao je Ministarstvo zdravlja, sada ide na ostala ministarstva, onda zakonodavstvo. Mora da se uklopi u ostale zakone, ali ja se nadam da će sledeće godine to proći. Odnosiće se samo na pušenje u zatvorenom prostoru", rekla je ministarka Grujičić gostujući na "Blic" TV.

Ministarka Grujičić je nedavno izjavila i da čak 75 odsto građana podržava taj zakon. Podsetimo, javna rasprava o novom Zakonu o duvanu završena je krajem septembra, a uz zabranu pušenja u zatvorenim prostorima, kao jedna od značajnih novina navodi se i da će u ovaj zakon ući i "neduvanski" proizvodi kao što su vejp, paf, nikotinske vrećice i snus, što do sada nije bio slučaj.

Prema poslednjim predlozima, odnosno verziji Nacrta zakona pušenje bi trebalo da bude zabranjeno u:

  • Restoranima
  • Kafanama
  • Kafićima
  • Svim objektima zatvorenog tipa
  • Na autobuskim stajalištima
  • Stadionima

Na ovom liku pročitajte kako su građani početkom godine reagovali na vest na o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru, a šta o tome kažu ugostitelji, lekari, ekonomisti, pušači i nepušači.

Bonus video: DA LI BISTE PREŠLI NA ELEKTRIČNE CIGARETE ILI ZAUVEK OSTAVILI PUŠENJE? Olček: Ovi proizvodi smanjuju rizik, ali NISU BEZ NJEGA!

05:47

DA LI BISTE PREŠLI NA ELEKTRIČNE CIGARETE ILI ZAUVEK OSTAVILI PUŠENJE? Olček: Ovi proizvodi smanjuju rizik, ali NISU BEZ NJEGA!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.