MAJA IZ IVANJICE JE OSOBA PATULJASTOG RASTA, ALI VANVREMENSKA UMETNICA! Na negativne komentare se NE OSVRĆE
Maja Blagojević, Foto: RINA

SVAKA JOJ ČAST

MAJA IZ IVANJICE JE OSOBA PATULJASTOG RASTA, ALI VANVREMENSKA UMETNICA! Na negativne komentare se NE OSVRĆE

Maja ima svoj jasan stav, pogled i jasnu poruku kojom kroz umetnost i život korača napred

Objavljeno:

Ivanjica - Maja Blagojević iz Ivanjice je osoba patuljastog rasta, ali to je nije sprečilo da njen pogled na svet prevazilazi sve granice. Ova Ivanjičanka uspešna je vizuelna umetnica koja ruši sve predrasude. Svoje slike izlaže u Domu kulture, a svojim fotografijama autoportreta prikazuje život žene od zavodnice do domaćice.

- Kroz slikanje moje želim da pokažem moje viđenje. Pošto je danas selfi moderan, slike su sasvim jednostavan prikaz, ja sam htela da ostavim jedan svoj ličan doživljaj, a da kada posmatrač gleda vidi kao jedan film. Kako moja na primer jedna moja slika izgleda mogu da vam pokažem kroz primer postavke, koje ja to sve predmete sakupim, kako ih organizujem, na kom mestu će stajati. Nakon toga gledam šta ću ja obući, kako ću da se našminkam, da li stavljam neki detalj na vrat i kada sve sredim, uključim telefom, slikam se i fotografija nastane, kaže za RINU Maja.

Maja Blagojević
foto: RINA

Maja ima svoj jasan stav, pogled i jasnu poruku kojom kroz umetnost i život korača napred. Kaže da nije bilo uvek lako, jer su njen izgled pratile mnoge predrasude ali je vremenom naučila da se na negativna komentare, uopšte ne osvrće.

- Svesna sam sebe i kako izgledam u odnosu na druge ljude. Ima tu raznih pogleda i to se sada ne može preskočiti, i zlonamernih i neukih, ali ako mi neko sada dobaci neku uvredljivu reč, ja se ne osvrećem na to, jer ja sebe smatram osobom prvenstveno kao što i jesam, mladom ženom i tako da smatram da ta uvreda ostaje za tog istog koji je i uputio. Opet kažem, ako cenite sebe u zdravorazumskom smislu onda vas ne mogu dotaći nekakve negativnosti, ističe ova mlada Ivanjičanka.

1 / 7 Foto: RINA

Da bi se napravilo ovakvo posebno stvaralaštvo, poput Majinog, nije potrevno mnogo. Samo zrno urodjenog talenta za lepo - kažu poznavaoci likovne umetnosti.

- Ona nema skupe fotoaparate, ali ima neverovatnu tu svetlosnu inteligenciju i ona zapravo pomaže se prirodnim svetlom da ono što fali u samoj tehnici koju nema, zapravo nadomesti - rekla je Milica Raičević, urednica likovog programa Doma kulture u Ivanjici.

Bonus video: LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.