PREMINULA KATARINA ČOČOVIĆ (37): Majka dvoje dece se 8 godina borila protiv MELANOMA, TUGA DO NEBA
Foto: Printscreen/Instagram/cocovic_katarina

TRAGEDIJA

PREMINULA KATARINA ČOČOVIĆ (37): Majka dvoje dece se 8 godina borila protiv MELANOMA, TUGA DO NEBA

Potom je počela da se leči, sve dok nije iskoristila sve terapijske opcije u našoj zemlji

Objavljeno: 20:17h

Preminula je Katarina Čočović (37) iz Valjeva, majka dvoje dece koja se proteklih osam godina borila protiv melanoma.

Nakon rođenja prvog deteta, 2015. godine, dijagnostikovan joj je melanom. Operisala se i tri godine provela bez terapije. Potom je počela da se leči, sve dok nije iskoristila sve terapijske opcije u našoj zemlji.

Sve to vreme je bila u kampanji. Bila bitku protiv solarijuma. Kao član udruženja obolelih od melanoma govorila je o štetnosti sunčanja.

Dojeći prvo dete videla je izmenjen mladež na telu. Onda je usledila operacija, a kako nije bila pod terapijom, odlučila je da rodi još jedno dete. Kad se operisala, bila je u trećem stadijumu. Trebalo je da sačeka da dođe u četvrti, da se prošire metastaze po celom organizmu da bi imala pravo da se leči. Do tog stadijuma je došla 2018. godine i tada stekla pravo na terapiju. Iste godine joj je rečeno da je četvrta faza nastupila.To je bila biološka ciljana terapija, ona je imala minimalan efekat, govorila je Katarina ranije za Telegraf.

Još u toku druge trudnoće, u sedmom i osmom mesecu, hirurški su joj uklonjeni uvećani limfni čvorovi. Beba je rođena zdrava, ali je mamina borba tek tada krenula.

Nadala se odlasku na lečenje u inostranstvo.

Bonus video:

01:11

VUK DRAŠKOVIĆ OTKRIVA ŠTA MU JE LAUŠEVIĆ REKAO PRED SMRT! Ponavljao POTRESNE reči filmskog lika kojeg je igrao, PA ZANEMEO (VIDEO)

(Espreso/Telegraf/J.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.