KANAĐANIN SE PRESELIO U BEOGRAD I OTRKIO ŠTA MU JE BILO NAJGORE U DOMOVINI: "Porodica je tamo uništena" (VIDEO)
Andre, Foto: Printscreen/Tik-Tok/ANDRE.IN.SERBIA

ŽIVOTNI PROBLEMI

KANAĐANIN SE PRESELIO U BEOGRAD I OTRKIO ŠTA MU JE BILO NAJGORE U DOMOVINI: "Porodica je tamo uništena" (VIDEO)

"Andre u Srbiji" kako se Kanađanin predstavlja na TikToku privukao je veliku pažnju srpskog naroda

Objavljeno:

Rođeni Kanađanin koji za sebe kaže da "ima Srbiju u krvi" otkrio je, nakon što se pre nekog vremena preselio u Beograd zašto voli našu zemlju i koliko se život u Srbiji razlikuje od onog u Kanadi, Americi ili Australiji.

"Andre u Srbiji" kako se Kanađanin predstavlja na TikToku privukao je veliku pažnju srpskog naroda kada je izneo jedno nepopularno mišljenje - da u zapadnim zemljama nije sve tako uređenije i bolje u odnosu na Srbiju - zbog čega se on zapravo i preselio na ovaj kraj zemlje.

"Kao neko ko je pola života proveo u Kanadi, osamdesetih i devedesetih godina tamo je sve bilo mnogo drugačije. Dosta je ličilo na današnju Srbiju. Mogao sam da se igram na ulici, išao pešaka do škole, vozio bicikl, igrao fudbal, košarku, šta god... Ali vremenom kanadska vlada i ostali su učinili da balans između posla i slobodnog vremena bude mnogo teži. U Kanadi, danas, mnogi roditelji moraju da rade puno radno vreme, i kada to kažem, ne mislim osam sati, već, mnogi rade po 10, 12 sati dnevno. Takođe, oni puno putuju, najmanje sat vremena u jednom pravcu. Tako da, ako radite 12 sati, vi ste van kuće 14 sati dnevno", kaže Andre.

"Na Zapadu nije bezbedno"

Dodaje da upravo zbog posla polako nestaje porodica koja osnova društva - jer kaže, kako roditelji zbog posla ne stižu da čuvaju svoju decu, prinuđeni su da plaćaju bejbisiterke a to je, navodi, astronomski skupo - preko 3.000 dolara mesečno.

"Takođe, problem u Kanadi je i što kada se roditelji vrate sa posla, ne žele da šalju decu napolje, lakše je da im daju video igrice. Mada iskreno pitanje i da li bi smeli da ih šalju napolje jer su danas Kanada i SAD postale opasne države za život", priča on.

Međutim, suprotno ovome objašnjava da je uvideo da neki roditelji preteruje oko navodne bezbednosti deteta, zbog čega, kaže, ume da vidi i decu od šest, sedam godina koje roditelji još uvek u voze kolicima.

"Više nisi ni u mogućnosti da kazniš decu, jer deca imaju više prava od roditelja. I ako dete pozove policiju ili neku državnu agenciju, oni će doći i odvesti ih zbog ugrožavanja deteta. Ima mnogo situacija gde se vlada meša i govori roditeljima kako da odgajaju decu" otkriva on u svom TikTok video snimku.

"Školski sistem uči decu pogrešnim stvarima"

Andre objašnjava još jedan problem u zapadnim zemljama koji se njemu lično ne sviđa i zbog čega primećuje da ništa nije kao što je bilo. Tu misli na takozvanu vor tj. "war" kulturu koja je ušla i u obrazovni sistem.

"Decu više ne uče o matematici, nego o potpuno drugim stvarima. Ona uče o osećanjima i kako jednog dana mogu biti pas, a drugi dan mačka. Ne uče ih o onom što im je stvarno potrebno da funkcionišu odrasle osobe. Zbog toga što su otac i majka "uklonjeni" iz domaćinstva, vlada uskače, podučava i odgaja decu. A to je vrlo loša ideja", smatra on.

"U Srbiji još uvek postoji porodica"

Takođe kaže da roditelji nisu dostupni deci i zbog toga što se u Severnoj Americi podržava kultura konstantne akcije i raznih aktivnosti, pa se ni nema vremena za decu - kao recimo u Srbiju.

"Ovde u Srbiji, koliko sam razumeo, deca su u školi četiri do šest sati. Oni su, takođe, napolje, provode vreme sa roditeljima, sa prijateljima. Roditelji im zapravo govore da idu napolje i da se igraju, a ne da gledaju TV ili igraju igrice. Vaspitanje je drugačije. ovde još uvek postoji porodica. Često vidim i baku i deku kako šetaju decu i pomažu da se deca vaspitavaju, oni ih uče razlici između dobra i zla", zaključuje Andre.

Bonus video: MAJKE IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO!

01:28

MAJKE IMAJU POSEBNE ZAHTEVE OD DADILJA: Mogu da im čuvaju decu samo ako su vakcinisane i redovno rade OVO!

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.