NAŠLI SMO ČISTAČA ARSU O KOM PRIČA SRBIJA: S 42 godine upisao faks, uskoro završava master, a SVI MU SE SMEJU ZBOG TOGA! (FOTO)
Foto: Twitter, Espreso

kapa dole, CARE!

NAŠLI SMO ČISTAČA ARSU O KOM PRIČA SRBIJA: S 42 godine upisao faks, uskoro završava master, a SVI MU SE SMEJU ZBOG TOGA! (FOTO)

Miran, fin i ljubazan, čovek koji dane provodi čisteći ulice, a noći učeći i čitajući knjige - upoznajte Arslana Bajramovskog
Objavljeno: 12:24h

Pitali smo ga kako uspeva da postigne sve obaveze, na šta je odgovorio:

- Ja imam porodicu, imam dvoje dece, radim i studiram. Tako da imam zaista dosta obaveza. Ali ne žalim se. Ono što me održava je zaista jaka motivisanost. Ja volim da učim i da radim na sebi i imam ogromnu želju da se usavršavam. Ta velika želja je ono što me pokreće. Kada sam završio akademske studije osetio sam da mi nije dovoljno, da želim još. Zato sam upisao master studije i sada sam negde na pola da ih završim.

foto: Espreso

Pitali smo ga kako porodica reaguje na njegovo školovanje, da li su mu oni najveća podrška. Međutim, odgovor nas je malo rastužio:

DAJU NAM POLA PLATE, NEMAMO NI ZA HRANU! Teror nad srpskim građevincima na Malti je nečuven!

- Porodica mi nije podrška. Zapravo, misle da sam lud što to radim. Čak mi se i smeju. A ja ih i razumem. Ipak ja i dalje čistim ulice, a to je posao koji rade ljudi bez škole. Sada imam problem u kući jer moja deca neće da uče. Imam sina i ćerku, oni su blizanci, i idu u kožarsku školu. Oboje su četvrta godina, ali neće da čudju da nastave sa obrazovanjem. Kažu, šta će im škola kad ja imam fakultet, a i dalje čistim ulice - tužno zaključuje Arslan.

- Ni kolege na poslu mi nisu podrška - i oni mi se smeju. Kažu da sam lud. Može biti da su ljubomorni, ali činjenica je da se ne ponašaju baš lepo prema meni. Zato mi je ogromna želja da upišem doktorske studije. U inat svima. Neka vide da mogu. Iako sam stariji, iako sam druge boje kože! - sa žarom dodaje Arslan.

On se i dalje nada poslu poslovođe koji mu je obećan. Iako je 2015. godine završio Visoku školu, od obećanog unapređenja ni traga. Jer, direktor koji mu je rekao da će biti unapređen nije više tu. Zapravo, promenila su se 3 direktora od te davne 2012 godine, kada je Arslan upisao fakultet. On 21 godinu čisti ulice i misli da je krajnje vreme da se u njegovom životu dogode velike promene. A da li će se, i kada, i za njega naći neko lepo radno mesto, ostaje da vidimo.

foto: Espreso

(Biljana Acković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.