Jezive pretnje srpskim novinarima: Treba vas streljati kao strane agente! (FOTO)
Foto: Printskrin: Krik.rs

krik na udaru

Jezive pretnje srpskim novinarima: Treba vas streljati kao strane agente! (FOTO)

Dve osobe su na socijalnim mrežama uputile pretnje novinarima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, nakon nedavnih istraživanja imovine državnih funkcionera
Objavljeno: 11:32h

Profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski kaže za KRIK da kampanje koje vode provladini mediji i ovakvi nastupi državnih funkcionera na građane utiču poput velike ratno-huškačke propagande iz devetesetih godina. Tada su, kaže, najveći mediji koji su bili pod uticajem vlasti uticali na građane da se mobilišu na strani takve vlasti.

„Građani onda svako istraživačko novinarstvo koje otkriva nepravilnosti u radu vlasti i centara moći doživljavaju kao atak na sebe i smatraju da je potpuno legitimno da se obruše na novinare“, kaže Veljanovski i dodaje da u takvoj situaciji ne preostaje ništa drugo nego da novinari ostanu dosledni i hrabri.

Ovo nije jedini slučaj da su istraživački novinari izloženi pretnjama.

Slobodanu Georgievu, novinaru BIRN-a, nedavno je takođe prećeno.

„Slali su mi pretnje na Tviteru u kojima su pozivali na moju likvidaciju i govorili da ne zaslužujem da živim u Srbiji“, kaže Georgiev i dodaje da je ove pretnje prijavio odeljenju za sajber kriminal, ali i predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću.

(Espreso.co.rs / Krik)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.