PIO FOND OBJAVIO DETALJAN KALENDAR: Isplata povećanih PENZIJA kreće za 2 DANA, evo kome prvom NOVAC leže na RAČUN
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

VAŽNO ZA PENZIONERE

PIO FOND OBJAVIO DETALJAN KALENDAR: Isplata povećanih PENZIJA kreće za 2 DANA, evo kome prvom NOVAC leže na RAČUN

Iz Republičkog fonda PIO najavljeno je da isplata uvećanih januarski penzija kreće 2. februara, što je za tačno dva dana

Objavljeno:

Svi penzioneri uskoro mogu da očekuju nove uvećane penzije.

Iz Republičkog fonda PIO najavljeno je da isplata uvećanih januarski penzija kreće 2. februara, što je za tačno dva dana.

Prvi na spisku za isplatu penzija: samostalne delatnosti

Prvi na spisku za isplatu uvećanih penzija su penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti kojima pare ležu na račun 2. dana u mesecu, dok penzioneri iz kategorije vojni i poljoprivredni penzije dobijaju, po pravilu 6. dana u mesecu tj. 6. februara.

Sledeći na spisku, koji su ujedno i najveća grupa penzionera, su iz kategorije zaposleni kojima se penzija isplaćuje u dva dana. Prvo 10. februara uvećana penzija biće isplaćena preko tekućih računa, a dan kasnije biće dostavljene na kućne adrese i moći će se podići na šalterima Pošte.

Poslednji na spisku su penzioneri iz bivših republika SFRJ koji će dobiti svoju penziju 11. februara.

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

Kolike će u februaru penzije primiti najstariji u Srbiji?

Prema računici "Blic Biznisa", ukoliko ste 40 godina radnog staža imali platu oko 50.000 dinara ( otprilike isto koliki je i ovogodišnji minimalac od 47.000 dinara), nakon januarskog povećanja penzija, koje će leći narednog meseca, čeka vas penzija od 35.722 dinara mesečno!

Za one koji su tokom svog radnog veka u proseku zarađivali 70.000 dinara nakon povećanja sleduje im penzija od 50.006 dinara, dok za zaradu od 90.000 dinara može da se očekuje penzija od oko 64.190 dinara.

Bonus video:

01:04

OVAKO MOŽEMO DA ISPRATIMO TOK POVEĆANJA PENZIJA DO 2024. GODINE! Stručnjak otkrio pokazatelj: Ovaj deo godine je presudan!

(Espreso/ Blic Biznis/ Anica Jelovac/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.