POČINJE ISPLATA NOVE POMOĆI DRŽAVE, OVO SU SVI DETALJI: Jedna grupa građana će dobiti skoro 1.000 evra, evo i KOJA
Dečak u invalidskim kolicima, Foto: Profimedia

VAŽNO ZA GRAĐANE SRBIJE

POČINJE ISPLATA NOVE POMOĆI DRŽAVE, OVO SU SVI DETALJI: Jedna grupa građana će dobiti skoro 1.000 evra, evo i KOJA

Na sajtu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju od ponedeljka je okačen obrazac i uputstva za prijavu za ovu pomoć države

Objavljeno:

Kako je danas najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nova pomoć države za lica koja imaju retke bolesti počinje. Ova grupa građana ima pravo, da budemo precizni, na tri različite pomoći države od 25.000, 35.000 i 50.000 dinara.

- Krećemo sa isplatom jednokratne novčane pomoći u iznosu od 25.000 dinara za lica koja imaju retke bolesti, dodele vaučera za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara i dodela vaučera za rehabilitaciju i rekreaciju u iznosu od 50.000 dinara. To je dakle gotovo 1.000 evra protivrednosti u dinarima za lica koja boluju od retkih bolesti, istakao je predsednik tokom današnjeg obraćanja.

- Mislim da to dobro govori o našem društvu, o snazi javnih finansija naše države i da dobro govori o nečemu što smo do sada zapostavljali a to je briga o onima koji ne mogu sami o sebi da vode računa, rekao je Vučić.

Prijava za ovu pomoć države počela u ponedeljak

Na sajtu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju od ponedeljka je okačen obrazac i uputstva za prijavu za ovu pomoć države.

U zavisnosti od toga da li se zahtev podnosi za dodelu jednokratne novčane pomoći, za dodelu vaučera za kupovinu lekova i medicinskih sredstava ili za dodelu vaučera za rehabilitaciju i rekreaciju podnosilac zahteva popunjava obrazac za određenu vrstu podrške i dostavlja ga Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Grupi za podršku porodicama sa decom koja su obolela od retkih bolesti i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti, na sledeću adresu - Bulevar Mihajla Pupina 2, Beograd i putem elektronske pošte: podrskaretkebolesti@minbpd.gov.rs.

Pored ove dokumentacije, potrebno je dostaviti i kopiju lične karte podnosioca zahteva i kopiju računa banke.

Sva pitanja u vezi sa uslovima i načinom ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć, vaučere za kupovinu lekova i medicinskih sredstava i vaučere za rehabilitaciju i rekreaciju dostavljaju se na elektronsku poštu: podrskaretkebolesti@minbpd.gov.rs.

Odgovori na pitanja mogu se dobiti i putem telefona broj: 0648622550, svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova.

Na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Vlada Srbija odlučila je da se:

  • Porodicama sa decom koja su obolela od retkih bolesti i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti, koji su državljani Republike Srbije i upisani u registar lica obolelih od retkih bolesti koji vodi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 25.000 dinara
  • Licima koja su obolelaa od retkih bolesti, koji su državljani Republike Srbije i upisani u registar lica obolelih koji vodi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", dodele vaučeri za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara
  • Licima koja su obolela od retkih bolesti, koji su državljani Republike Srbije i upisani u registar lica obolelih od retkih bolesti koji vodi Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", dodele vaučeri za rehabilitaciju i rekreaciju u iznosu od 50.000 dinara

Pomoć države za lica obolela od retkih bolesti usvojena prošle nedelje.

Bonus video:

01:38

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU!

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.