BIVŠA DEVOJKA UROŠA BLAŽIĆA OTKRILA DA JU JE PRISILJAVAO NA ODNOSE: "Držao je pištolj ispod jastuka"
Uroš Blažić, Foto: Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, EPA ANDREJ CUKIC, Printscreen/facebook

JEZIVO

BIVŠA DEVOJKA UROŠA BLAŽIĆA OTKRILA DA JU JE PRISILJAVAO NA ODNOSE: "Držao je pištolj ispod jastuka"

A. Đ. je objasnila da je videla oružje u kući okrivljenog

Objavljeno: 09:23h

Bivša devojka A. Đ. optuženog masovnog ubice Uroša Blažića (21) iz Dubone kod Mladenovca, koji je 4. maja prošle godine počinio masakr u selima Dubona i Malo Orašje, u svedočenju u tužilaštvu navela je "da ga se plašila i da ju je prisiljavao na seksualne odnose".

- Bila sam u emotivnoj vezi sa Urošem neka tri meseca, od avgusta do oktobra 2022. U periodu pred raskid dešavalo se da ja ne želim da imam seksualne odnose sa Urošem, ali bi on insistirao i ja bih morala da pristanem. Plašila sam ga se - izjavila je ona na saslušanju i objasnila da je okrivljenog upoznala u avgustu te godine kada je brala šljive kod njega u nadnici.

A. Đ. je objasnila da je videla oružje u kući okrivljenog. - Jednom prilikom kada sam spavala kod Uroša videla sam da ispod jastuka drži pištolj. Bio je sive boje sa crnom drškom. Pitala sam ga odakle mu pištolj, a on mi je rekao da je to njegov pištolj i da za njega ima dozvolu. Tražila sam da ga skloni i on je to uradio - rekla je ona i dodala da joj je Uroš rekao i da njegovi otac i deda imaju lovačke puške.

uroš blažić, Mladenovac, ubistva
foto: Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, EPA ANDREJ CUKIC, Printscreen/facebook

Kako se navodi u optužnici, koju je potvrdio Apelacioni sud, devojka je vezu sa okrivljenim opisala kao lepu samo prvih mesec dana. Opisala je i situaciju kada je Uroš Blažić bio agresivan prema njoj.

- Jednom se desila neprijatna situacija kada smo se posvađali u kolima, dok me je vraćao kući. Zaustavio je kola, izbacio me nasred puta u Malom Orašju i rekao: "Izađi da te ne bih udario!". Bio je veoma besan i ljut, nikad ga nisam videla takvog. Na kraju sam ga molila da me odveze kući, jedva je pristao - posvedočila je i dodala "da je raskinula sa Urošem kada je počeo da je laže."

Prema njenim rečima, usledili su i problemi jer je ona kao srednjoškolka morala da krene u školu.

- Tražio je od mene da prestanem sa redovnim školovanjem i da nastavim vanredno 4. razred, što ja nisam želela. Ubeđivao me je da se i njegova snaja udala mlada za njegovog brata i da se lepo slažu, kao i da to nije ništa strašno - ispričala je A. Đ. i dodala da joj je smetalo što je Uroš zahtevao da sve bude po njegovom.

Mladenovac, uros blažić
foto: Petar Aleksić

- Svakog dana sam bila kod njega, a kada bih predložila da idemo do Mladenovca ili Smedereva Uroš ne bi želeo, pod izgovorom da je umoran ili da mu ne odgovora društvo.

Hvalisavac

Ubica pričao kako je bolji od meštana

A. Đ. u svom iskazu navela je da se okrivljeni Uroš Blažić često hvalio kako dobro zarađuje.

- Bio je veliki protivnik cigareta i alkohola, ali je voleo da ide u teretanu. Videla sam u kuhinji da je imao neke velike crne kutije u kojima je bio prah, a na njima je naslikano nešto za trening - navela je A. Đ. u avgustu u nadležnom tužilaštvu i dodala:

- Uroš je bio opčinjen motorima, često smo gledali domaće filmove, a obožavao je i seriju "Crni Gruja". Nikada se nije žalio da ima loše odnose sa meštanima jer se nije ni družio sa njima. Smatrao da je poseban i bolji od njih zato što je školu završio u Beogradu i tamo je imao prijatelje.

uros blažić, Mladenovac
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Društvene mreže

Kako je potom dodala, poslednji put se čula sa njim za Novu godinu i Božić kada joj je čestitao praznike.

- Tražio je da dođem kako bi mi vratio neke stvari, ali sam rekla da mi nisu potrebne, plašila sam se da bi opet mogao da bude agresivan prema meni - rekla je ona i dodala da je tada od njega tražila da je više ne zove, što je on i uradio.

Svaki dan bili zajedno

Otac mu bio autoritet

A. Đ. je u tužilaštvu posvedočila o tome da je tokom veze svaki dan bila sa Urošem Blažićem.

- Svaki dan sam bila kod njega, a često se dešavalo i da idemo kod njegovih na ručak. Uroš je jako poštovao svog oca, u njemu je video autoritet, dok je sa majkom imao hladniji odnos - rekla je A. Đ.

Bonus video: Kuća strave u kojoj je počinjen jeziv masakr na Cetinju

01:17

Kuća strave u kojoj je počinjen jeziv masakr na Cetinju - pokrivalica

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.