Je li ovo najopasnije zanimanje u SRB? Napadaju ih i u po bela dana, i do 5 puta mesečno!
Foto: Beta

opasnost taksiranja

Je li ovo najopasnije zanimanje u SRB? Napadaju ih i u po bela dana, i do 5 puta mesečno!

Šezdesetšestogodišnji taksista iz Kragujevca ubijen je u sredu oko 22.10 časova u tamošnjem naselju Bresnica
Objavljeno: 13:18h

- Država je zakazala. I pod tim ne mislim na policiju jer oni zaista rade svoj posao. U najkraćem roku se napadači na taksiste uhapse, i proslede dalje. Tu nastaje problem jer su sudovi veoma blagi prema napadačima na taksiste, koji se karakterišu kao napad na fizičko lice. Kažnjavaju ih minimalnim kaznama. Taksi udruženja su, poput vozača GSP-a tražili da dobiju status službenih lica. U tom slučaju bi kazne za one koji ih napadnu bile barem duplo veće - kaže Bijelić za Espreso.

Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

- Delimično rešenje problema bezbednosti vozača taksija mogu biti i kamere kojih će, nadamo se uskoro biti u svim vozilima...

- U tom slučaju, radio stanice taksi udruženja mogu biti upućene u sve što se dešava, posebno kad neko verbalno, a potom i fizički napadne taksistu, i tim pre alarmiraju policija - priča sagovornik Espresa.

Prema rečima našeg sagovornika, kamere su vozačima taksi vozila neophodna jer više nema pravila - bahati građani ne napadaju samo noću. Zbog toga taksisti moraju biti na oprezu čak i u sred bela dana.

- Konkretno ovaj taksista ubijen je u 22 časova uveče, što nije tako kasno, a i bilo je dosta ljudi u okolini. Suvlasnik Pink taksija ubijen je u sred bela dana...

Vlasnik istog taksi udruženja je takođe otet - u po bela dana...

foto: Marina Lopicic

U opasnosti su uvek i svuda, i po tom pitanju nadležni moraju da reaguju, kako se crna serija ne bi nastavljala... - zaključuje Bijelić.

(S. Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.