Teška optužba biznismena: Dinkić tražio 800.000 evra da mi pomogne!
Foto: FoNet

kaže da je sve podmetnuto

Teška optužba biznismena: Dinkić tražio 800.000 evra da mi pomogne!

Biznismen je kazao da ne priznaje krivično delo zloupotreba odgovornog lica koje mu se stavlja na teret. Rekao je i da je "Farmakom" bila jaka firma čiji je samo rudarski deo procenjen na 2,5 milijardi dolara
Objavljeno:

- Na računu Privredne banke smo 1. januara 2012. imali 25 miliona evra, kredita koji nam je uplatila holandska banka - rekao je biznismen. - Mi smo Privrednoj banci dali četiri miliona evra kamate. Dobili smo 500 miliona evra kredita švajcarske banke i kad sam krenuo po te pare uhapsili su me.

Bogićević tvrdi da je Ministar Aleksandar Antić 600 kvadratnih kilometara rudnika poklonio firmama koje nemaju veze i nove su u poslu.

- Dao im je pravo istraživanja i ekspoatacije tamo gde se zna da ima rudnih rezervi. To je ogromna pljačka a desila se pre dve nedelje. Sve te rudnike ja sam platio - nastavio je Bogićević. - Dolazio mi je u zatvor advokat Zoran Jakovljević i nudio nagodbu samo da priznam da sam nekim ljudima davao pare. U suprotnom "Farmakom" će se rasturiti.

foto: Printscreen / Twiter / Mlađan Dinkić

Prema njegovim rečima, Dinkić mu je u "Pica baru" tražio 800.000 evra - pola njemu, a pola košarkaškom klubu.

- Tvrdio je kako je to da mi pomogne, u stvari da ne odmogne "Farmakomu". Tad je on bio predsednik Upravnog odbora Zberbanke - ispričao je na sudu Miroslav Bogićević.

Prema tvrdnji Bogićevića, "Farmakom" je od privatnih banaka uzeo milijardu evra kredita, a 780 miliona je vratio. On navodi da su 110 miliona evra imali tri meseca pred blokadu.

- Bila je to dobra firma koja je mnogo investirala, vraćala uzete kredite, plaćala porez 70 miliona evra državi i isplaćivala plate - kaže Bogićević. - Imovina je na kraju rasprodata budzašto.

(Espreso.co.rs/ Večernje novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.