POTRESNA ISPOVEST SUPRUGE UBIJENOG PEKARA: Sin me pita da li će i njega ubiti drug!
Osumnjičeni Filip Gavranović i ubijeni Nikola Ostojić, Foto: Profimedia, Printscreen

TRAGEDIJA

POTRESNA ISPOVEST SUPRUGE UBIJENOG PEKARA: Sin me pita da li će i njega ubiti drug!

Gavranović je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Ostojića. Međutim, suđenje je zbog procesnih razloga vraćeno na početak

Objavljeno:

Pekara Nikolu Ostojića pre više od četiri godine ubio je prijatelj Filip Gavranović koji je osuđen na 30 godina robije, a Vera, supruga nastradalog, kaže da je odmah znala da mu je on presudio.

- Sećam se tog dana kada sam ga videla i na prvi pogled znala sam da je on presudio Nikoli. Čudno se ponašao, znojio se, bežao od mene, sklanjao pogled i ruke. Primetila sam da su mu šake bile izguljene- priseća se Vera Ostojić.

Prema njenim rečima, nekoliko meseci pre ubistva i ona i suprug primetili su da se Gavranović promenio i da se čudno ponaša. Pokušavali su da izbegavaju svakodnevno druženje sa njim, ali to Nikoli nije išlo za rukom.

- Sećam se da, ako bi otišli negde na kafu, Filip bi došao i tražio da sedi na nama. Mog Nikolu je ubio zbog 2.000 evra jer je toliko on imao u torbici. Bila sam sigurna da je Filip ubica i pre nego što je uhapšen, pa sam želela da budem u kontaktu sa njim kako ne bi pobegao - kaže Vera.

Nikola Ostojić
foto: Espreso.co.rs

U trenutku ubistva Nikolin i Verin sin imao je sedam godina, a danas 11.

- Svaki dan pominje oca. Pričam sa njim, znam da mu nedostaje kao i meni. Pre neki dan mi je rekao da ima dobrog druga i postavio mi je pitanje na koje nisam znala šta da mu odgovorim: "Mama, jel to znači da ja mogu isto da očekujem od njega kao tata od svog prijatelja?!" Ostala sam u čudu - priča Vera.

Gavranović je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Ostojića. Međutim, suđenje je zbog procesnih razloga vraćeno na početak.

- Noge su mi drhtale i jedva sam ustala sa stolice kada sam pre mesec dana nakon dužeg perioda ponovo videla Filipa u sudnici. Bilo mi je mnogo teško da ga gledam i slušam. On je mom detetu uzeo oca- dodaje Vera.

Vera je juče ponovo bila na suđenju Gavranoviću.

Filip Gavranović i Nikola Ostojić
foto: Facebook

- Očekivala sam da neće priznati ubistvo mog muža. Zašto bih bila iznenađena kada ga je ubio zbog novac koji mu je našao u torbici - dodaje Vera.

Pekaru koja je bila u vlasništvu porodice Ostojić, Vera je zbog kovida zatvorila pre manje od godinu dana.

Bonus video:

00:15

Kafić posle pucnjave u Obrenovcu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.