Koalicija oko SPS predala listu
Ivica Dačić, Foto: Kineska medijska grupa

politika

Koalicija oko SPS predala listu

Uz predsednika SPS Ivicu Dačića i lideri Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije, Dragan Marković Palma i Ivan Karić, kao i kandidati za narodne poslanike

Objavljeno:

Koalicija Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbije-Zeleni Srbije predala je vačeras Republičkoj izbornoj komisiji listu pod nazivom Ivica Dačić - premijer Srbije za predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 17. decembar.

Predaji liste prisustvovali su, uz predsednika SPS Ivicu Dačića i lideri Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije, Dragan Marković Palma i Ivan Karić, kao i kandidati za narodne poslanike.

Sa liderima stranaka bili su i stranački funkcioneri Branko Ružić i ministri Slavica Đukić-Dejanović, Đorđe Milićević, Novica Tončev, šefica poslaničke grupe Snežana Paunović, kandidat za gradinačelnika Toma Fila.

Ivica Dačić
Ivica Dačićfoto: Printscreen/RTS

Koalicija okupljena oko socijalista predala je listu sa više od 20.000 potpisa.

Prvi na listi Ivica Dačić

Prvi na listi je Ivica Dačić, drugi je Marković Palma, dok je treći Marko Milošević.

Na listi su, pored ostalih, i Snežana Paunović, Slavica Đukić Dejanović, Vladan Zagrađanin, Branko Ružić, Đorđe Milićević, Novica Tončev.

Na listi su i Udruženje Naša Drina, Vladimir Đukić, kao i kapiten ženske fudbalske reprezentacije Violeta Slović.

Dačić je istakao da očekuje da će dve koalicije okupljene oko SNS i SPS imati ubedljivu većinu na izborima, kako bi imali stabilnu vladu koja će raditi u interesu Srbije.

Predsednik SNS Miloš Vučević predao je prvi danas u 12 sati Republičkoj izbornoj komisiji listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za izbore za narodne poslanike sa više od 92.000 potpisa podrške.

Bonus video:

01:33

Dačić odbio da se fotografiše u Tirani

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.