STIGLA ČESTITKA I IZ KINE: Si Đinping čestitao predsedniku Vučiću Dan državnosti
Si Đinping, Foto: Profimedia

praznik

STIGLA ČESTITKA I IZ KINE: Si Đinping čestitao predsedniku Vučiću Dan državnosti

Dodaje se da se pod zajedničkim vođstvom, poslednjih godina kinesko-srpski odnosi doživeli su iskorak napred

Objavljeno:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Кine Si Đinpinga povodom Dana državnosti.

„Poštovani gospodine predsedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Кine, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačne čestitke i lepe želje.

Pod Vašim rukovodstvom, ekonomski razvoj i društvena izgradnja u Srbiji beleže izvanredne reztultate, a životni standard građana se neprekidno poboljšava. Srbija se zalaže za nezavisnost, a njen međunarodni položaj i uticaj se stalno unapređuju. Кao dobar prijatelj Srbije, Кina se raduje ovakvim uspesima. navodi se u čestitki Si Đinpinga.

Dodaje se da se pod zajedničkim vođstvom, poslednjih godina kinesko-srpski odnosi doživeli su iskorak napred.

- Naše dve zemlje imaju čvrsto političko međusobno poverenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima, a dubina i širina praktične saradnje se kontinuirano povećavaju, kvalitet i efikasnost se stalno unapređuju, dajući pozitivan doprinos razvoju obe strane, kvalitetnoj zajedničkoj izgradnji „Pojasa i puta“ i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Кine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo intenzivirali razmene naše dve zemlje na svim nivoima, produbljivali sveobuhvatnu saradnju i unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo. Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

Bonus video:

03:12

ZA NAS JE SRETENJE CRVENO SLOVO! Vučić: U lice sam im rekao šta mislim o međusobnom priznanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf/LJ.R./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.