Da l je bilo bolje za vreme druga Slobe? Zašto smo mrzeli Miloševića i zašto su ga neki voleli? (VIDEO)
Foto: Profimedia

Napunio bi 75. godina

Da l je bilo bolje za vreme druga Slobe? Zašto smo mrzeli Miloševića i zašto su ga neki voleli? (VIDEO)

Na današnji dan je rođen dugogodišnji predsednik SPS-a i lider Srbije koji je obeležio poslednju deceniju 20. veka. Prisetili smo se nekih stvari koje su obeležile njegovu vladavinu i uporedili ih sa današnjom situacijom
Objavljeno: 11:08h

Zdravlje

foto: Zorana Jevtić

Iako ni tada mnogo šta u klinikama nije radilo, čini se da su redovi bili manji, a doktori i medicinske sestre manje bezobrazne. Lekovi su bili jeftiniji, a nije trebalo kao sada da se plaća apsolutno - SVE. U 2016. godini situacija je alarmantna. Gotovo da ne postoji nijedan ozbiljniji pregled za koji ne trebate da izdvojite pola plate kako bi sebi priuštili nekakvu magnetnu rezonancu ili nešto slično.

A tek o čekanju na taj isti pregled da ne pričamo...

Obrazovanje

foto: Facebook

Za vreme Miloševića, kakav god da je, nije moglo ni da se zamisli da učenik prebije profesora, a da ne odgovara, da opušteno nosi hladno i vatreno oružje u školu bez posledica. Bilo je nemoguće i da savetnice po ministarstvima budu starlete koje su obrazovanje stekle na privatnim fakultetima na kojima se do diplome ne broje ispiti koje studenti polažu, već rate koje treba da se isplate za školarinu.

A šta je ono što je bolje danas, nego što je bilo pre 20 godina, kada je vladavina Slobodana Miloševića bila na vrhuncu?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.