Željko Veselinović je kandidat za predsednika Srbije! On je radnik i podstanar, a evo šta obećava! (FOTO)
Foto: Medija centar Beograd

sveže lice u politici

Željko Veselinović je kandidat za predsednika Srbije! On je radnik i podstanar, a evo šta obećava! (FOTO)

Kao razlog za svoju kandidaturu Veselinović navodi to da je Srbiji konačno potreban predsednik iz radničke klase, neko ko dolazi iz unije sindikata radnika
Objavljeno:

Željko ima 20 godina radnog staža, od toga 13 godina radio je u Železari Smederevo, dete je iz radničke porodice.

- Danas živim i radim u Beogradu, imam suprugu i dvoje dece, i živim kao podstanar. Od imovinske karte nemam ništa, samo jedan automobil u svom vlasništvu koji je star 11 godina.

- Danas živimo u najtežem periodu u proteklih 16 godina. Situacija u Srbiji je katastrofalna, a radnici su obespravljeni. Imamo najnižu moguću platu u Evropi, kao i najnižu minimalnu cenu rada. Takođe i najvišu stopu nezaposlenosti.

Tvrdi, kako kaže, da radnici u Srbiji trpe psihičko, fizičko i seksualno maltretiranje.

foto: Espreso.co.rs

- Radnici u tim fabrikama rade za minimalac, maltretirani su i nemaju nikakva prava. Tvrdim da se u "Juri" u "Geoxu" vrši maltretiranje - psihičko, fizičko i seksualno. Radnike gađaju cipelama, nazivaju ih ružnim rečima - npr "srpski cigani". Za sve one koji misle da lažem slobdno mogu da me tuže, ali ja imam dokaza za to. I sve ću to izneti i u kampanji - rekao je Veselinović.

Kaže da je Srbija postala zemlja gde se otvaraju fabrike za kablove, obuću i osigurače.

- Srbija je postala šrafciger država. Otvaraju se fabrike gde se proizvode kablovi, obuća, osigurači i radi se za minimalac. Direktorka "Geox"-a je dovela jednu radnicu u svoju kancelariju i rekla joj da objasni ostalim ženama radnicama kako da nose pelene, kako ne bi često odlazile u toalet i vršile nuždu. Evo, doneo sam jedan primerak takve pelene - dodao je Veselinović.

foto: Espreso.co.rs

Smatra da zakon o radu nije dobar i da nije po evropskim standardima.

- Zakon o radu nije usklađen sa evropskim radnim zakonodavstvom, on je ovde kod nas urađen samo da bi se omogućilo legalizovanje robskog rada. Suspendovali bismo sve omladinske zadruge, suspendovali smo i taj zakon, ali i zakon o stečaju - rekao je Veselinović.

(S. K.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.