TEMA SEDNICE SAMO FORMALNOST! Umesto o budžetu, o platama poverenika i zaštitnika!
Foto: Stefan Jokić

poslanici po svom

TEMA SEDNICE SAMO FORMALNOST! Umesto o budžetu, o platama poverenika i zaštitnika!

Na sednici Skupštine Srbije danas se tokom rasprave o budžetu za narednu godinu vodila oštra rasprava o plati i radu poverenika za informacije od javnog zanačaja, ali ponovo i o zaštitniku građana
Objavljeno: 12:29h

Poslanik Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Djurišić rekao je da SNS može da im smanji plate, ali da neće jer žele da vode sramnu i prljavu kampanju. On je pitao zašto ne kažu da se plate ne odredjuju budžetom već drugim zakonima i da je Skupština ta koja može da izmeni zakon i odredi drugi iznos plata. "Stvarate sliku kako su oni sami sebi odredili te plate i kako mi ništa ne možemo da uradimo, pa možemo", rekao je Djurišić. Šef poslaničke grupe Saša Radulović rekao je da gradjani znaju da poverenik i zaštitnik dobro rade svoj posao i da su zahvaljujući njima videli u brojnim slučajevima šta se dešava iza kulisa i šta vlast želi da sakrije od očiju javnosti. "Oni od naše poslaničke grupe imaju samo veliku zahvalnost i ombudsman i poverenik zato što odlično obavljaju posao. Ova diskusija i bizarni amandmani su na dnevnom redu jer vas 'žulja' to što oni dobro obavljaju svoj posao", kazao je Radulović.

foto: Damir Dervišagić

On je istakao da su to nezaivisne institucije koje štite ineteres gradjana i sprovode nadzor i kontrolu nad vlašću što bi trebalo da radi i Skupština koja se, kako je ocenio, "pretvorila u otirač vlasti". Radulović je zbog navoda da je Skupština otirač vlasti zaradio opomenu od predsednice parlamenta. Poslanik Srpske radiklane stranke (SRS) Zoran Krasić rekao je da i brojni drugi funkcioneri u javnim preduzećima imaju enormne plate te da je taj problem potrebno sistemski rešiti. "Dajte sistem, skrešite svima plate koji imaju enormno velike, a ne ovako mi bismo da im smanjimo, a ne znamo kako. Molim vas koncentrišite se u vremenu i prostoru i neka to bude za sve, a ne 'ajde sad ćemo da mu skidamo platu pogrešnim zakonom", rekao je Krasić. Zbog žustre rasprave predsedavajući su u nekoliko navrata odredjivali pauzu od po pet minuta.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.