PEŠIĆ REKAO ONO ŠTO ŽELI DA ČUJE CELA SRBIJA: Spremni smo kao ZAPETE PUŠKE - nije krio ni ciljeve
Svetislav Pešić, Foto: FIBA Media/Youtube

konferencija

PEŠIĆ REKAO ONO ŠTO ŽELI DA ČUJE CELA SRBIJA: Spremni smo kao ZAPETE PUŠKE - nije krio ni ciljeve

Prvo obraćanje selektora po dolasku Manilu

Objavljeno: 14:59h

Selektor Srbije Svetislav Pešić se obratio pred početak Mundobasketa! "Orlovi" otvaraju Svetsko prvenstvo protiv selekcije Kine u subotu od 14 časova.

Reči iskusnog stručnjaka ohrabruju...

- Srećni smo što smo u Manili. Prvi utisak je da je sve odlično. Hotel, ljudi koji nam pomažu i jako su srećni. Sada treba razmišljati o prvom meču, svi govore o pripremama, ostalo je još malo dana da to iskoristimo. U Beogradu smo imali šansu da odigramo neke utakmice pre svega, a sada treba da se predstavimo na Svetskom prvenstvu. U Srbiji su uzbuđeni.

Prvi rival je Kina.

- Prvi meč je najvažniji za oba tima. Prva utakmica između dva tima je bila prijateljska, igraćemo protiv dobrog tima sa dobrom organizacijom u odbrani. Očekujemo tešku utakmicu. Ovo sada nije prijateljski meč, već zvanični. Nemamo više šansi za greške. Moramo da ispunimo cilj i da vidimo kako ćemo da otvorimo Mundobasket.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Dado Đilas

Ciljevi u grupi i na SP? - Naše očekivanje je da započnemo turnir i da napravimo dobre rezultate u prvoj grupi. Igramo protiv tri rivala, to su Portoriko, Sudan i Kina. Naš drugi cilj se nije ni promenio, hoćemo da igramo na Olimpijskim igrama u Parizu, to je naš cilj i motivacija.

- Nikada dovoljno vremena, mi to znamo i šta da radimo, ja sam uvek rekao, o problemu može da se priča, ali to treba uzeti kao izazov.

- Igrači su dali ogroman doprinos, oni su najvažniji, sve ostalo je bilo na dosta dobrom nivou, od izbora gde ćemo da igramo, da treniramo, bili smo u Beogradu. Te pripreme su prošle bez prevelikih povreda, ne fizičkih, već nekih nepredviđenih stvari. Dešavale su se neke stvari na početku priprema, žao mi je što nismo mogli da računamo na neke košarkaše. Ali, to je sada prošlost.

Pešić i Bogdanović
Pešić i Bogdanovićfoto: Dado Đilas

Za kraj optimistična poruka:

- Na kraju, to je bilo dosta dobro, igrači su prihvatili i sistem i kako želimo da radimo. Tu smo zbog igrača i što je najvažnije, oni nisu ovde zbog nas, nego mi zbog njih. To je jedan izazov, ne samo za mene, već za sve trenere. Dobri smo, nemamo problema fizičke prirode, utisak je da su svi ko zapete puške i da žele da što pre počne Svetsko prvenstvo.

Bonus video:

03:07

Pešić o otkazivanjima igrača

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.