EVO KAKO SE PRAVI GLAZURA ZA TORTU: Recept za ganaš od CRNE i BELE čokolade će vas OBORITI sa NOGU
Torta, Foto: Printscreen/youtube/Mojamalakuhinja

za slatkiše

EVO KAKO SE PRAVI GLAZURA ZA TORTU: Recept za ganaš od CRNE i BELE čokolade će vas OBORITI sa NOGU

Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja

Objavljeno:

Glavni sastojci ganaša su čokolada i slatka pavlaka.

Ganaš od crne čokolade (odnos 1:1):

- 200 gr. čokolade

- 200 ml. slatke pavlake

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

- 300 gr. bele čokolade - 100 ml. slatke pavlake Piprema:

Postupak je isti i za belu i za tamnu čokoladu. U jednom lončiću, na srednjoj temperaturi, zagrejte slatku pavlaku do ključanja. U drugu posudu stavite izlomljenu čokoladu. Zatim zagrejanu slatku pavlaku prelijete preko izlomljene čokolade. Sačekate 1/2 min. i lagano počnite da mešate.

Torta, Sladoled torta
foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

Kada se sva čokolada istopiti ostavite krem da se hladi na sobnoj temperaturi. A kada se ohladi možete ga staviti u frižider i čuvati do upotrebe. Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.