ATINA DRHTI: S jedne strane huligani PAO-a, tri Dinama i "dužnici" Delija, sa druge AEK, Marsej, Fener, Partizan...
Navijači Dinamo Kijeva, Foto: EPA/Martin Divisek

najgore tek sledi?

ATINA DRHTI: S jedne strane huligani PAO-a, tri Dinama i "dužnici" Delija, sa druge AEK, Marsej, Fener, Partizan...

Grčki mediji su već najavili jaku mogućnost još žešćeg sudara ova dva krila iako su sada mere bezbednosti na maksimumu u prestonici

Objavljeno:

U Atini se još oporavljaju od haosa koji su im priredili huligani u ponedeljak veče, a samo dva dana kasnije strepe od novog nasilja na glavnim ulicama svog grada.

Posle okršaja u kom su brojčano nadmoćni navijači Dinamo Zagreba udruženi sa pristalicama Panatinaikosa napali fanove AEK-a i jednog ubili, nije odložena još jedna utakmica izuzetno visokog rizika.

Naime, upravo Panatinaikos dočekuje Olimpik Marsej, takođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a opet su u pitanju ekipe čiji okoreli navijači su žestoki rivali dijametralno suprotnih ideologija.

Navijači Marseja u 'akciji'
Navijači Marseja u "akciji"foto: Printscreen/Youtube/Marseille South

Sa jedne strane je grupacija koja se odlikuje ekstremno desničarskim stavovima i korišćenjem nacističkih, fašističkih i ustaških simbola.

"Gate 13", navijačka grupa PAO-a, pobratimljena je sa Bed Blu Bojsima, ali i navijačima još tri Dinama - Dinamo Kijeva, Dinamo Tbilisija i Dinamo Minska. Takođe, njihovi prijatelji su pripadnici "Fedayn Rome" kojima su navijači Crvene zvezde oduzeli navijačka obeležja usred Rima početkom februara pa ih spalili na "Marakani".

Sa druge strane, ultrasi Marseja su "braća" sa navijačima AEK-a i njihovom organizacijom "Originals 21", ali i sa fanovima nemačkog Sankt Paulija, italijanskog Livorna, turskog Fenerbahčea i Partizana iz Minska.

Njih manje-više sve odlikuju ultralevičarski, anarhistički i pro-LGBT stavovi i čine "Antifa" koaliciju.

Grčki mediji su već najavili jaku mogućnost još žešćeg sudara ova dva krila iako su sada mere bezbednosti na maksimumu u prestonici.

Bonus video:

00:18

VELIKI SKANDAL U ZAGREBU: Navijači Dinama i Škupija skandirali UBIJ SRBINA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.