ERDOGAN NIJE ČEKAO NI ČASA: Turska uzvratila, vazdušni NAPAD usmerili ka OVOJ zemlji
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA-EFE/Fernando Villar

odgovor na terorizam

ERDOGAN NIJE ČEKAO NI ČASA: Turska uzvratila, vazdušni NAPAD usmerili ka OVOJ zemlji

Turska uzvratila napad. Gađala sever Iraka

Objavljeno:

Turska je izvela vazdušne napade na objekte Radničke partije Kurdistana u severnom Iraku nakon pokušaja terorističkog napada u Ankari, saopštilo je Ministarstvo nacionalne odbrane Turske.

-Vazdušni napadi izvršeni su na objekte terorista u oblastima Metina, Hakurk, Kandil i Gara na severu Iraka. Uništeno je ukupno 20 objekata terorista, a veliki broj terorista je neutralisan, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsetimo, jaka eksplozija odjeknula je u nedelju u Ankari, u neposrednoj blizini zgrade turskog Ministarstva unutrašnjih poslova, a turske vlasti saopštile su da se radi o terorističkom napadu.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdoganfoto: EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Oružani sukob sa Radničkom partijom Kurdistana počeo je u Turskoj 1984. godine, a obnovljen je 2015. godine. U severnom Iraku nalaze se baze RPK, protiv kojih turske oružane snage izvode vazdušne i kopnene operacije. Prisustvo turskih trupa u logoru Zlikan severoistočno od Mosula dugo je bilo izvor nesuglasica između Bagdada i Ankare, koja opravdava prisustvo potrebom za borbu protiv zabranjene RPK.

Bonus video:

01:40

AZERBEJDŽAN ISKORISTIO RAT U UKRAJINI ZA NAPAD NA NAGORNO-KARABAH? Analitičar: Jermenija je u latentnom sukobu sa Rusijom

(Espreso/ Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.