LUKAŠENKO SE OGLASIO O SRBIJI: Evo šta je IMAO DA KAŽE beloruski PREDSEDNIK
Aleksandar Lukašenko, Foto: Profimedia

DRAMA

LUKAŠENKO SE OGLASIO O SRBIJI: Evo šta je IMAO DA KAŽE beloruski PREDSEDNIK

Lukašenko je rekao da treba videti koju politiku Srbija vodi i želi da vodi prema Belorusiji

Objavljeno: 19:38h

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas Srbiju da odluči kakav odnos želi da ima sa njegovom zemljom.

Na sastanku sa novim ambasadorima Belorusije u nekoliko zemalja, uključujući Srbiju, Lukašenko je rekao da treba videti koju politiku Srbija vodi i želi da vodi prema Belorusiji, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

"Ako žele (saradnju), onda mora da bude rezultata u oblasti trgovine i ekonomije. Ako žele da mašu repom, grubo govoreći, i da podržavaju evropske i američke sankcije protiv Belorusije, to je njihova stvar, neka ih podrže ako su zaboravili dobro s naše strane", kazao je Lukašenko.

Aleksandar Lukašenko
foto: Profimedia

Lukašenko, koji je danas imenovao nove ambasadore u Srbiji, Kini i još nekoliko država Afrike i Azije, naveo je da će Belorusija, ako Zapad i Amerika ne žele da sarađuju sa njom, "čuvati svoje ambasade tamo gde je to neophodno" i da će prebaciti glavne diplomate u one zemlje koje žele saradnju sa Minskom.

"Sarađujemo sa mnogim zemljama. Treba da ojačamo te odnose, to se odnosi i na Srbiju, ali treba shvatiti šta ona želi. Govoriti jedno, a raditi potpuno suprotno, takva politika nikome ne treba", dodao je Lukašenko.

Srbija se prošle godine pridružila sankcijama koje je Evropska unija uvela Belorusiji, ali se u avgustu ove godine nije uskladila sa odlukom Evropske unije o proširivanju sankcija Minsku.

Bonus video: RUSIJA I IRAN IMAJU NAJVEĆE KORISTI OD RATA U IZRAELU! Đokić tvrdi: Americi ovaj sukob ne odgovara ZBOG OVOGA

02:28

RUSIJA I IRAN IMAJU NAJVEĆE KORISTI OD RATA U IZRAELU! Đokić tvrdi: Americi ovaj sukob ne odgovara ZBOG OVOGA

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.