ČARLS KRENUO U BOLNICU! Nacija na iglama dok se kralj sprema na...
Kralj Čarls III, Foto: Profimedia

DRAMA U KRALJEVSKOJ PORODICI

ČARLS KRENUO U BOLNICU! Nacija na iglama dok se kralj sprema na...

Vesti dolaze nakon što je viđen u Londonu u četvrtak dok se priprema za proceduru

Objavljeno: 10:44h

Kralj Čarls je jutros primećen kako se uputio u bolnicu uoči lečenja uvećane prostate.

Bakingemska palata je ranije najavila da će se uputiti u bolnicu na "korektivnu proceduru" za lečenje benignog stanja.

Slike objavljene na internetu pokazuju kako se kralj vozi u London nakon što je u četvrtak otputovao iz svoje kraljevske rezidencije u Sandringemu.

Rečeno je da se kralj raduje povratku na posao nakon što je bio primoran da otkaže nekoliko angažmana dok se priprema za proceduru ove nedelje.

Palata je u saopštenju rekla: „Zajedno sa hiljadama muškaraca svake godine, Kralj je tražio lečenje zbog uvećane prostate. Stanje Njegovog Veličanstva je benigno i on će sledeće nedelje otići u bolnicu na korektivni zahvat. Kraljevi javni angažmani biće odloženi za kratak period oporavka“.

Sledećeg dana nakon što je izjava objavljena, Kamila se nakratko osvrnula na zdravlje svog muža dok je bila napolju u Aberdinu u Škotskoj.

Poručnik iz Aberdina, dr Dejvid Kameron, upitao ju je: „Kako je Njegovo Veličanstvo?“ Ona je odgovorila: „Dobro je, hvala vam puno. Radujem se povratku na posao."

Kralj Čarls i Kamila Parker
Kralj Čarls i Kamila Parkerfoto: PA-EFE/CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / POOL

Čarlsu je benigno stanje dijagnostikovano 17. januara dok je boravio u Birkhallu u Škotskoj, nakon što je otišao na pregled jer je imao simptome. Razume se da je želeo da podeli vest kako bi podstakao druge muškarce da se provere. Kralja, koji je na tron stupio tek pre 16 meseci, lekari su pozvali da se odmori pre popravne procedure.

Najava njegove operacije objavljena je odmah nakon što je otkriveno da je Kejt Midlton prošle nedelje odvedena u bolnicu. Princeza je u utorak primljena na Londonsku kliniku uoči uspešne operacije abdomena.

Kejt Midlton
Kejt Midlton foto: EPA/PAUL MILLER

Londonska klinika je izabrana da brine o Kejt ovog puta, a ne bolnica kralja Edvarda VII, koja je obično centar za kraljevska medicinska pitanja i gde je primljena 2012.

U saopštenju iz palate stoji: „Princeza od Velsa ceni interesovanje koje će ova izjava izazvati. Ona se nada da će javnost razumeti njenu želju da zadrži što više normalnosti za svoju decu; i ona želi da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni.

„Princeza od Velsa želi da se izvini svima koji su zabrinuti zbog činjenice da mora da odloži svoje predstojeće angažmane. Raduje se vraćanju što je više moguće, što je pre moguće.

Bonus video:

03:42

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

(Espreso/ Mirror/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.