"DECU SAM PREPOZNAO PO PATIKAMA": Otac Milana i Kristine koji su ubijeni u Duboni otkrio POTRESNE DETALJE
Kristina i Milan Panić, Foto: Kurir, Društvene mreže

STRAHOTA

"DECU SAM PREPOZNAO PO PATIKAMA": Otac Milana i Kristine koji su ubijeni u Duboni otkrio POTRESNE DETALJE

Na početku svog iskaza, istakao je da su mu se kobne noći sin i ćerka javili da idu u školsko dvorište

Objavljeno: 09:03h

"Moja deca su ležala na ulici ispred školskog dvorišta, bili su pokriveni ćebadima. Ali su im se videle patike i ja sam ih po patikama i prepoznao. Niko mi nije dozvoljavao da priđem do dece."

Ovo su reči Saše Panića, oca Milana i Kristine Panić, koje je 4. maja u Duboni ubio Uroš Blažić. Saša je svedočio u tužilaštvu i opisao jezive scene nakon krvavog pira ubice. U svom iskazu, otkrio je nove detalje o masakru koji je potresao Dubonu i Malo Orašje.

Na početku svog iskaza, istakao je da su mu se kobne noći sin i ćerka javili da idu u školsko dvorište. S obzirom na to da je sin češće izlazio na druge lokacije, sestra ga je ubedila da tog dana ide sa njom.

Dubona, Kristina Panić, Milan Panić
foto: Kurir, Društvene mreže

- Obavestili su me da odlaze i ja sam nakon toga zaspao. Bilo je oko 23:15 časova kada su me probudili drugovi i rekli da ustanem i krenem jer su se deca potukla u školskom dvorištu. Nisam odmah shvatio o čemu je reč, jer se moja deca nikada nisu tukla ni sa kim. Sin mi se nije javljao, pa sam se malo zabrinuo. Odmah smo seli u kola i otišli u školsko dvorište - kaže otac.

"Prepoznao sam ih po patikama"

Nakon što je izašao iz vozila, primetio je veliku gužvu - celo komšiluk, policija, Hitna pomoć.. Uspeo je da se probije kroz gužvu i stigao je do ulaza, gde je zatekao svoju decu kako leže na zemlji.

- Pitao sam prisutne: "Zašto su moja deca tu ostavljena?" Samo njih dvoje su tu ležali, svi ostali povređeni su bili prevezeni sa lica mesta u trenutku kada sam ja došao. Neko od policajaca mi je rekao da su lekari pokušali da ih reanimiraju, ali da nisu uspeli - rekao je on.

Dubona, Masakr kod Mladenovca, Mladneovac
foto: Petar Aleksić

Istakao je i da se na mestu zločina u ponoć pojavio i otac Uroša Blažića sa svojim drugim sinom, nakon čega je prišao okupljenima koji su odmah počeli da viču na njih.

- Rekli su im: "Bežite odavde, pobićemo vas, Uroš nam je pobio decu!". Policija me je tada držala sve vreme, a njega i njegovog sina udaljili su sa lica mesta, rekavši im da odu - rekao je otac.

Napomenuo je i da je porodica Blažić oduvek bila specifična, te da se niko iz sela nije družio s njima jer su bili agresivni.

- Uroš je imao običaj da ljudima po dvorištu ubija pse puškom, ovo nisu prijavljivali zato što su smatrali da time ne bi ništa postigli s obzirom na to da mu je otac radio u vojsci - zaključuje otac.

Dubona, Mladenovac, Masakr kod Mladenovca
foto: Petar Aleksić

Podsetimo, Uroša Blažića policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Nakon izvršenog masakra u okolini Mladenovca, Blažić je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gde se sakrio u ujakovoj šupi. Nakon hapšenja, masovni ubica priznao je svoje zločine besramno ih pravdajući "nepravdom društva koje se reflektovalo na njega".

Još je izjavio da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše i da je kriminalac, a okidač da pobije ljude bilo je i navodno ismevanje u školi jer je, kako kaže, tamnije puti.

Psihijatrijskim veštačenjem je pokazano da je Blažić u trenutku svog krvavog pira bio u svesnom i uračunljivom stanju.

- Veštačenje nije pokazalo da on nije bio uračunljiv ili da na bilo koji način nije mogao da shvati značaj dela, niti da nije bio svestan svog ponašanja - rekao je advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević.

Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije za devet oduzetih mladih života, jer u trenutku zločina nije imao punu 21 godinu.

Bonus video: SRPKINJA S MUŽEM ČUDOM PREŽIVELA MASAKR HAMASA! Zrenjaninac iz Izraela otkrio: Žive u gradu pored mog, još su POD VELIKOM TRAUMOM

05:43

SRPKINJA S MUŽEM ČUDOM PREŽIVELA MASAKR HAMASA! Zrenjaninac iz Izraela otkrio: Žive u gradu pored mog, još su POD VELIKOM TRAUMOM

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.